Odprta Kuhinja

Velikonočni dekor: najlepše ideje slovenskih ustvarjalk za okrasitev praznične mize

Ольга Паратинская/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Praznovanje velike noči je pred vrati in zraven sodi tudi praznični dekor.


Bliža se velikonočni vikend in na Odprti kuhinji smo že v polni pripravljenosti. Najprej smo se odločili generalno očistiti stanovanje, kako si ga olajšati, preverite tukaj. Sledila pa bo dekoracija ambienta. Po navdih smo kot velikonočni zajci skočili na instagram, kjer smo našli nekaj čudovitih idej slovenskih vplivnic.

Mateja, ki ustvarja profil Ljubki dom, je oljčne vejice okrasila z ljubkimi gnezdeci iz jajčnih lupin.
Mateja, ki ustvarja profil Ljubki dom, je oljčne vejice okrasila z ljubkimi gnezdeci iz jajčnih lupin.


Ker je okrog praznikov precej dela s peko potice, barvanjem pirhov in podobnimi kulinaričnimi tradicijami, z dekorjem nismo želeli preveč komplicirati. Vseeno pa si želimo, da bi bila jedilnica čudovito okrašena. Ravno ta cilj je dosegla tudi Mateja, ki stoji za profilom Ljubki dom. V vazo je nabrala krasen šopek oljčnega vejevja ter ga okrasila z izpraznjenimi jajčnimi lupinami, ki jih je napolnila s slamo in prepeličjimi gnezdeci. Pokazala pa nam je tudi, kako jajca izpihamo, da bodo brez težav visela do konca praznikov.S čim vse bi še lahko popestrili velikonočno obloženo mizo? Mateja predlaga, da pirhe ovijemo v zajčje uhlje, narejene iz prtičkov, podobo zajčkov pa lahko nosijo tudi podstavki za kozarce. Naredimo jih seveda sami, zanje pa potrebujemo le modelirno maso in nekaj minut časa!
Urška, poznana kot Caricasveta.si, pa se je letos odločila za papirnate pirhe, ki prav tako krasijo vazo, polno vejic. Izbrala je umirjene tone: ti se odlično podajo k pravim pirhom, ki jih je letos odela v zlato barvo. Ujela se bo z medeninastim priborom.


Pokukali pa smo tudi k Mateji, ki ustvarja Dom z ljubeznijo. Vazo z vejicami, ki jih že krasijo mačice, je okrasila s steklenimi pirhi, v katerih tičijo nežne cvetlice. Zraven je dodala še ljubke zajčke, ki so narejeni iz jute. Spodaj preverite, kako enostavno jih je narediti.
Preberite še:  Naravna barvila: Kako naredimo pirhe v negativu (VIDEO)

Fotografija: Ольга Паратинская/Getty Images
Datum Objave: 14.4.2022 ob 14:04

Več iz te teme:

dekordekoracijavelikonočna dekoracija

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.