Zato se vam odtok v kuhinji ves čas maši
Odpri galerijo
A+ A-
Vse lepo in prav, dokler se nekega dne lijak ne zamaši. Naštevamo, kaj vse radi spustimo v odtok, pa ne bi smeli.
Kavna usedlina
Iz naših kuhinj vsak dan zadiši po turški kavi, posledično pa so džezve in skodelice vsakodnevno tudi polne kavne usedline. Najbolj elegantno se je znebimo tako, da jo zlijemo v lijak, a pozor. Temna gosta brozga je izjemno učinkovit mašilec cevi. V prihodnje s kavno usedlino zato raje nagradite svoje sobne rastline ali pa jo zlijte na kompost, saj je namreč odlično hranilo.
Olje
Tudi olje, ki nam ostane po cvrtju, je videti ravno prav tekoče, da ga zavržemo kar v cevi. Dokler je vroče, seveda. Ko pa se enkrat ohladi, pa se strdi in prime na njihove stene. Tako bo pretok vse ožji in razmere odlične, da se cevi zamašijo. Namesto tega olje vedno zlijte v vrečko ali staro pločevinko in ga odnesite na zbirno mesto.
Riž
Tudi to malo zrnje brez težav splava v lijak in včasih se nam z njim res ne ljubi ukvarjati. Slaba ideja. Riž se bo namreč v ceveh še dodatno napihnil in prijel na stene ter počasi, a vztrajno zmanjševal pretok skozi njih. Vse lepo in prav, dokler nekega dne ne bo treba klicati mojstra vodovodarja.
Ostanki zelenjave
Če ste pozorno brali zgornje vrstice, vam je do sedaj postalo že jasno, da tudi pri olupkih zelenjave in drugih njenih ostankih ne bo šlo skozi. Dobesedno. Zataknili se bodo v ceveh, in ko lijak ne bo več požiral tekočine, vam bo žal za prav vsak krompirjev olupek, ki se vam ga ni ljubilo uloviti in nesti v smeti. Skrajni čas, da si omislite koš za bio odpadke!
Preberite še: Torte ne boste nikoli več rezali na trikotnike. Tako boste dobili več kosov
Fotografija: chameleonseye/Getty Images
Datum Objave: 27.1.2023 ob 08:01