Kako se tega nismo spomnili že prej: če imate v kuhinjski omarici stisko s prostorom, naredite to

MentalArt/Getty Images

Z drobnim trikom lahko v kuhinjskih omaricah pridobimo nekaj prostora.

Gotovo že veste, da na našem portalu ne najdete le receptov in kulinaričnih trikov, temveč tudi nasvete za urejanje kuhinje. Danes pišemo o tem, kako v njej pridobiti malce več prostora. Tukaj namreč hranimo veliko stvari in včasih nastane prostorska stiska. To pa jo lahko rešimo, če se malce znajdemo.

Našli smo idejo, kako zložiti vinske kozarce, da bodo zavzeli manj prostora na polički omaric ali vitrin. Gre res za smešno preprosto zvijačo, za katero smo kar malce začudeni, da se je nismo sami spomnili nikoli prej. Navadno namreč kozarce na pecljih v omare pospravljamo tako, da stojijo eden zraven drugega. Z ustji obrnjeni proti stropu, torej. A oblika vinskih čaš je navadno takšna, da je premer zgornjega dela nekoliko ožji od premera podstavka na dnu peclja.

Izmenično obrnjeni vinski kozarci

Rešitev za več prostora je torej ta, da kozarce zložimo tako, da so izmenično obrnjeni navzgor in navzdol. Prvega na primer postavimo tako, da stoji na peclju, naslednjega nato obrnemo in postavimo na ustje, spet naslednjega postavimo na pecelj. Tako bomo na polički prihranili kar nekaj prostora in navadno v en nivo omarice lahko shranili za celo vrsto kozarcev več.

Namesto, da bi kozarce zložili tako ...
Na instagramu portala Westwing.it pravijo, da pozabite na tako zložene kozarce …
... juh zložite tako!
Raje jih pospravite tako!

Morda ste se sicer kdaj spraševali, kako je kozarce bolj pametno shranjevati v omaricah. Obrnjene navzgor ali navzdol? Tudi o tem smo že premišljevali in dilemo naslovili v tem članku, kjer nas je predvsem zanimalo, kaj je bolj higienično in kako so se tega lotili na tujih portalih. Tukaj pa si lahko preberete tudi, zakaj kozarci sčasoma postanejo motni in kako se znebiti belega ovoja, ki nastane na steklu.

Preberite še: Skrivna sestavina za kremaste juhe in omake brez mlečnih izdelkov

Fotografije: MentalArt/Getty Images in posnetek zaslona (reels instagram)

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana