Najbolj preprost način, kako očistiti opekač za kruh

Image Source/Getty Images

Najprej se prepričajte, da je opekač zagotovo izklopljen iz elektrike.

V kuhinji nam pomaga kar nekaj kuhinjskih pomočnikov. Nekatere, na primer blender, pomijemo po vsaki uporabi. Druga skrajnost pa so naprave, ki jih ne čistimo ravno pogosto. Ena izmed takšnih je opekač za kruh. Drži, v njem vedno pogrejemo le krušne rezine in ga s tem ne umažemo preveč. A vseeno je treba od časa do časa poskrbeti za njegovo higieno.

Do čistega opekača v le nekaj potezah

Najprej preverite, ali je opekač izklopljen. Dokler se popolnoma ne ohladi, se ga ne dotikajte. Nato pa se lotite čiščenja. Izvlecite predalček, v katerem se nabirajo drobtine. Slednje stresite v koš in del opekača operite z detergentom za posodo.

Opekač za kruh nato dvignite nad pomivalno korito, ga obrnite na glavo in dobro pretresite, da iz njega padejo drobtine, ki so se nabrale v njem. Nato vzemite zobno ščetko, jo zmočite in z njo pokrtačite notranjost. Temeljito zdrgnite žičke.

Za konec pa v razpršilki zmešajte merico kisa in vode. Mešanico popršite po krpi iz mikrovlaken in z njo očistite še zunanjost opekača. Za lažjo predstavo si lahko ogledate zgornji video.

Preberite še: Gregorjevi ptički: ideja za oblikovanje kvašenega testa (VIDEO)

Fotografija: Image Source/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana