Najboljši trik, kako odviti aluminijasto folijo, da se ne natrga

Aluminijasta folija v kuhinji pride prav v mnogih primerih. Danes pa razkrivamo trik, kako jo vedno odtrgati naravnost.

Gotovo imate nekje v kuhinji na zalogi kakšen tulec aluminijaste folije. Uporabna je za marsikaj – vanjo zavijamo živila in si z njo pomagamo pri peki. Če jo zmečkano v kepo dodamo v pomivalni stroj, pa bo poskrbela, da bo pribor bolj sijoč. Skratka, v kuhinji je nepogrešljiva.

Pri uporabi folije pa se nam velikokrat zatakne. Ko jo želimo odviti, se pogosto rada strga in tako jo moramo košček za koščkom odvijati naprej, da zopet najdemo celo površino, ki jo lahko uporabimo. S to težavo ste se gotovo že srečali, kajne? No, danes jo rešujemo s pomočjo tiktok videa, ki smo ga nedavno zasledili.

Avtor videa je znani tiktok chef RobbieBell8, ki je prepričan, da je trik v videu najboljša zvijača, ki se jih je kdaj koli naučil v kuhinji. Predlagamo, da si ga najprej ogledate, nato pa spodaj vse skupaj obrazložimo tudi mi.

Ko naletite na zgornjo težavo, kjer nikakor ne morete najti konca folije, nikar ne odstranjujte majhnih koščkov v želji, da bi jo lepo odvili. Namesto tega odtrgajte košček in ga zmečkajte, nato pa z njim podrgnite po svitku. Na ta način boste prerezali tiste zoprne trakce, ki so nastali ob trganju.

Fotografija: izzzy71/Getty Images

Preberite še: 5 stvari, ki jih nikoli ne naredite z aluminijasto folijo
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana