Tako zložite vrečke, da v kuhinji ne bodo delale gneče

Fotografija: patpitchaya/Getty Images

Imate tudi vi doma predal, v katerega je natlačenih polno vrečk?

Vstopili smo že v marsikatero kuhinjo in prav vsaka je urejena malce po svoje. Kako si predstavljamo red, je odvisno od vsakega posameznika. Različno logiko najdemo v tem, kje so shranjene zajemalke, žlice in vilice, kam postavimo plitke in globoke krožnike in v kateri predal sodijo lonci. Velikokrat pa smo na obisku v kuhinjah naleteli na predal, ki je bil napolnjen z vrečkami.

Aktualno: 5 rastlin, ki jih nabiramo julija: ena je pravi zaklad

Čeprav se trudimo živeti in ravnati čim bolj ekološko, popolnoma brez embalaže ne gre. Seveda jo ustrezno recikliramo. Prizadevamo pa si tudi, da bi porabili čim manj vrečk oziroma da bi tiste, ki jih že imamo, ponovno uporabili. Posledično se v kuhinji nabirajo v že omenjenem predalu in priznamo, da nam ga je zaradi gneče v njem včasih kar malce nerodno odpreti. No, na srečo smo našli način, kako jih zložiti, da ne bodo vsakič, ko predal odpremo, poskočile iz njega, temveč ostale na svojem mestu.

Trik je v tem, da vrečko, ko jo izpraznimo, poravnamo in zložimo v obliko trikotnika. Najprej jo prepognemo, kot si lahko ogledate v zgornjem videu, nato pa njene robove zataknemo v trikotnik in na ta način dobimo lične zloženke, ki ne bodo zavzele veliko prostora.

Preden se odpravimo v trgovino, tako le zgrabimo eno izmed trikotno zloženih vrečk in jo pospravimo v žep ali torbico. Ko se vrnemo domov, pa ponovimo vajo in jo shranimo v predal. Za prihodnjič. In za boljši svet, seveda.

Preberite še: Preprost trik, kako očistiti desko za rezanje

Povzela: E. N.
Fotografija: patpitchaya/Getty Images

Deloindom.si: Podvodna restavracija na norveški obali
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana