Te praznike vam bo, presenetljivo, v kuhinji zelo pomagala teniška žogica

Kako nam lahko v kuhinji pomaga teniška žogica? Ne boste verjeli, kako prav vam bo prišla!

Bližajo se prazniki, ko bo v naših stanovanjih nekoliko več prometa, če se lahko tako izrazimo. Obiski prijateljev, s katerimi se nismo uspeli ujeti med letom. Pa družina, ki bo okupirala našo mizo na praznični večer. Skratka, obiskovalcev naših domov bo kar nekaj, to pa pomeni tudi veliko korakov po naših talnih površinah.

Še vedno ne veste, kaj bi s teniško žogico? No, kuhali z njo sicer ne bomo, nam pa bo priskočila na pomoč, ko bomo pospravljali. Veliko korakov, sploh, če obiskom dovolite, da se po stanovanju sprehajajo v čevljih, pomeni bolj umazana tla. Na podu se kaj hitro poznajo tudi črte, ki jih pušča guma na copatih in čevljih. Saj veste, tiste črne črte na parketu, za katere nimate pojma, od kod so prišle? Čas je, da uporabite teniško žogico.

Njena trdna struktura, ovita v mehko tkanino je namreč nadvse učinkovit čistilec talnih površin. Z njo boste odstranili prav vse črte na parketu, laminatu ali ploščicah.

Preberite tudi: Komolce z mize – staro pravilo, ki še vedno vzdrži

Kako se lotiti čiščenja?

Najprej tla temeljito posesajte. Nato pa tam, kjer opazite nadležne črte, z žogico podrgnite po tleh in presenečeni boste, kako hitro bodo izginile črne lise. Če je črt le nekaj, lahko to naredite tako, da žogico držite v rokah. Če pa lise opažate po celem stanovanju, v žogo naredite luknjo in vanj zapičite palico. Slednja je lahko ročaj od metle, ali pa kakšna druga.

Na ta način se boste še hitreje znebili črnih lis. Naj pa vas opozorimo, da morate paziti, da je žogica čista. Lahko je sicer rabljena, a bodite pozorni, da v njej niso zataknjeni drobni kamenčki ali pesek, saj boste na ta način lahko opraskali parket. Najbolje je torej, da za čiščenje žrtvujete novo žogico. Če pa imate pri roki le staro, jo pred uporabo dobro očistite. Sicer pa je žogica varno orodje za vse vrste talnih površin.

Preberite še: Kremna jajca s sladko smetano, ki jih boste želeli vsako jutro

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed