Tiktok trik, po ogledu katerega boste takoj tekli preveriti vaš pomivalni stroj

Fotografija: Olena Ivanova/Getty Images

Morda se vam zdi, da poznate vse funkcije vašega pomivalnega stroja, vseeno pa ta trik marsikoga preseneti.

Ročno pomivanje posode je za marsikoga davna preteklost, saj so nam že nekaj desetletji pri tem opravilu v pomoč pomivalni stroji. V kuhinji nam prihranijo kar nekaj dela in priznamo, da se kuhanja in peke kdaj sploh ne bi lotili, če bi vedeli, da bomo posodo morali pomiti na roke.

Okrog pomivalnih strojev smo na našem portalu že kar veliko pisali in se ukvarjali s takšnimi in drugačnimi zvijačami, ki skrbijo, da so naša posoda, pribor in krožniki še bolj svetleči in sijoči. Gotovo se spomnite, ko smo svetovali, da v stroj položite zmečkano kepico aluminijeve folije. Še danes to počnemo in če trika še niste preizkusili, vam toplo priporočamo, da več o njem preberete tukaj.

Prav tako smo ugotavljali, kaj vse zmore tableta za strojno pomivanje posode in kje nam lahko priskoči na pomoč. Ker je vsake toliko časa treba očistiti tudi sam pomivalni stroj, pa smo se na Odprti kuhinji seveda lotili tudi tega in za sicer precej neprijetno opravilo našli odlično bližnjico.

Nič več mokre posode po končanem ciklu

Danes pa bomo rešili še eno zagato, ki nam dela sive lase vsakič, ko po končanem ciklu odpremo vrata pomivalnega stroja. Govorimo o tistih nadležnih lužicah vode, ki po pomivanju ostanejo na površinah skodelic, krožnikov in loncev. Želeli bi si, da bi bila posoda suha in bi jo lahko takoj pospravili v omare in predale. No, od sedaj naprej bo to mogoče.

@keepitsimplesparkles 2 #Simple #Dishwasher #Drying #hacks that changed my life! 🎀 #dryingrack #dishwasherhack #dryinghack #cleantok #cleaningtiktok #hometok #hacktok #simpletips #fyp ♬ Sunroof – Nicky Youre & dazy

Na tiktoku smo namreč zasledili trik, kako poskrbeti, da bo posoda po končanem pomivanju suha. Nismo vedeli, da lahko izvlečno košaro pomivalca nastavimo tako, da bo nekoliko nagnjena. V zgornjem videu si lahko ogledate, kako avtorica z eno potezo nastavi naklon. Tako bo voda vedno zdrsela z naše posode in se ne bo več nabirala na vodoravnih površinah.

Dodajamo pa še en nasvet. Po končanem ciklu pomivanja posode odprite vratca in čez njih obesite brisačo. Nato vratca ponovno zaprite. Tkanina bo vpila paro in slednja tako ne bo kondenzirala ter stekla po posodi. Idejo smo preverili in lahko potrdimo, da res deluje.

Preberite še: Tako se lahko znajdete, ko vam zmanjka tablet za pomivalni stroj

Fotografija: Olena Ivanova/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana