Najboljši nasvet za kuhanje v času, ko delate od doma

Doma ni lahko kar naenkrat spremeniti v pisarno in domačo restavracijo hkrati.

Če želimo, da stvari v času izrednih razmer tečejo, kot morajo, se je potrebno dobro organizirati. Kar naenkrat smo vsi doma v istem prostoru, a vsak s svojimi obveznostmi, vmes pa je potrebno še skuhati kosilo in nahraniti vsa lačna usta, ki so pri hiši. Uf.

No, če ste si tudi vi že pričeli puliti lase v karanteni, ker se vam zdi, da se nikakor ne morete prilagoditi novemu načinu življenja, naj vas najprej malce pomirimo. Z vami se lahko ta trenutek poistoveti malo morje gospodinj in gospodinjcev po vsem svetu in marsikdo svoje dnevne vzpone in padce tudi z veseljem deli na družbenih omrežjih.

Prav tako pa ljudje radi delijo tudi rešitve za domače težave, ki jih je povzročila trenutna kriza. Tudi portal The Kitchn je delil nekaj dobrih nasvetov za čas izrednih razmer in odločili smo se, da jih podelimo z vami.

Obdržite režim, ki ste ga imeli pred službo

Če delate od doma, še ne pomeni, da morate spremeniti celoten ritem svojega življenja. Kljub temu, da je vaša pisarna trenutno za domačo kuhinjsko mizo, lahko še vedno obdržite urnik, ki ste ga bili vajeni, ko ste še hodili v službo. To pomeni, da vam kosila ni potrebno na vrat na nos pripravljati ob opoldnevu. Obdržite pravilo, da hrano skuhate, ko končate z delom. Za pot iz službe do štedilnika boste prihranili nekaj kilometrov, tako da lahko kosilo na mizo postrežete še celo malce prej kot sicer.

Priporočamo, da določene jedi skuhate vnaprej in jih zamrznete ali shranite v kozarce za vlaganje: Jedi, ki jih lahko naredimo na zalogo

Nahranite svoje osebje

V pomoč vam bo tudi pravilo, ki se ga držijo kuhinje mnogih restavracij. To narekuje krepčilni obrok za osebje restavracije, ki ga chef običajno postreže pred večerno izmeno. Navadno gre za povsem preprosto, domačo pripravljeno jed, ki okrepča natakarje, preden nadaljujejo z delom. Takšno jed vsak dan pripravite za svojo družino, kot bi bili zaposleni v restavraciji. Obrok postrezite v popoldnevu in tako združite kosilo in večerjo. Za vmesne obroke pa pripravite prigrizke, ki si jih lahko vsak postreže sam.

Preberite še: Tedenski jedilnik: kuhamo iz zalog

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed