Odprta Kuhinja

Štiri kulinarične dileme, ki delijo gurmanski svet

Odpri galerijo
A+   A-
Za katero stan pa se zavzemate vi?Včasih se tudi v kulinarični svet prikrade ščepec politike. Seveda ne govorimo o podkupovanju in lobiranju, temveč o večnih polemikah in razgretih debatah. Seveda ima vsaka kuharica oziroma kuhar svoj prav. Ali pa ga je imela vsaj njegova ali njena babica.

Skratka, gotovo ste se v življenju tudi vi že spustili v katerega izmed gorečih prerekanj in danes smo se odločili izpostaviti nekaj najbolj perečih. Vaše mnenje pa nas seveda zanima v komentarjih na našem Facebook profilu.

Ananas na pici?


Težko bi rekli, da obstaja sestavina, ki je bolj razdelila svet, kot nedolžni tropski sadež. Ananas se je marsikdaj znašel na pici, s tem pa sprožil pravo kulinarično vojno. Vanjo se je vpletel celo sloviti chef Gordon Ramsay, ki je odločil, da sadje nikakor ne sodi na italijansko specialiteto.

Lomljenje špagetov


Italijanski chefi bi se prijeli za glavo, a vemo, da pri pripravi špagetov doma marsikdo malce pogoljufa. Seveda se zlomljeni hitreje skuhajo in lažje skočijo v lonec, a vsak zakaj ima svoj zato in tudi za nelomljenje špagetov obstaja razlog. Nezlomljene boste lažje navili na vilice, pa tudi bolj enakomerno se bodo skuhali, pravijo Italijani. Kar se tiče nas, jih je v tem pogledu treba upoštevati, kaj pa pravite vi?

Je hot dog sendvič?


Pri nas jih sicer ne pojemo niti pol toliko kot v Ameriki, a jed je vseeno zelo popularna oblika hitrega prehranjevanja. Prvo vprašanje je, kaj sploh sodi v hot dog? Zagovarjate le gorčico? Morda še kečap in majonezo? Ali sodite med tiste, ki med polovice štruc dodajate kisle kumarice in praženo čebulo? In da ne pozabimo, je hot dog sploh sendvič?

Večno vprašanje humusa


Veste, od kod izvira humus, ki je zadnja leta tako popularen prigrizek veganov pa tudi vsejedcev? Kot kaže, zagotovo, ne ve nihče. Humus je med seboj precej sprl Izrael in Libanon. Obe državi namreč jed predstavljata za svojo specialiteto. Spor je postal še posebej goreč leta 2008, ko je libanonska država proti Izraelu vložila tožbo v vrednosti kar 177 milijonov dolarjev. Poleg tega so se Libanonci odločili narediti tudi največji in najtežji humus na svetu ter se tako z njim vpisali v Guinessovo knjigo rekordov. S tem so ponovno sprožili kulinarično vojno, saj se je gromozanskega humusa leto kasneje lotil pripraviti tudi Izrael. In razplet? Oh, tudi Egipčani menijo, da je humus njihov! Bolje, da na tem mestu kar zaključimo. Kje pa ste najboljšega poizkusili vi?
Priporočamo: Rumove kocke

Fotografija: Unsplash/Peter Secan

Vir: Foodnews
Datum Objave: 24.11.2018 ob 13:11

Več iz te teme:

ananashumuspicašpagetihot dog

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.