Odprta Kuhinja

7 odličnih idej za kavo ali kosilo z razgledom

Odpri galerijo
A+   A-
Se boste za vikend odpravili na izlet? Združite ga s kulinaričnim doživetjem.Pred nami je sončen vikend, ki bo kot nalašč primeren za izlet. Če pri vas še ni čas za dopust, se za zdaj lahko zadovoljite vsaj z enodnevnim oddihom, ta pa bo seveda še boljši, če vanj vključite kakšen okusen kulinarični postanek. Ali pa vsaj popijete dobro skodelico kave. Tokrat smo nekaj predlogov izbrali mi, iskali pa smo takšne gurmanske točke, kjer ob kosilu ali kavi lahko uživate tudi v razgledu.

Panorama, Celje


V Celju ob Šmartinskem jezeru odkrite kavarno Panorama, kjer se lahko s terase razgledujete po vodi, ob tem pa si privoščite krasno kavo, morda koktajl ali pa kakšno drugo poletno osvežilno pijačo. Lokal slovi tudi po odličnih tortah, zato bodo na svoj račun prišli tudi tisti bolj sladkosnede sorte.


Pavus, Laško


Če si želite privoščiti zares dobro kosilo, kjer bodo vaše brbončice navdušene nad vsakim ugrizom, se oglasite v Laškem pri vrhunskem chefu Marku Pavčniku, ki pripravlja čudovite krožnike v restavraciji Pavus. Slednja je dom našla v starem gradu, od koder se razgled razlega čez idilično zeleno dolino.


Kavarna Štraus, Kostanjevica na Krki


Če vas bo izlet odpeljal proti Dolenjski, se lahko ustavite v kavarni Štraus, kjer se razgled s terase razlega na mirno reko, ki leno teče mimo vas, med tem ko uživate v skodelici kave, kozarcu penine ali pa kakšni okusni torti. Gostje najraje naročijo kos Kostanjevice, ki jo lahko vidite na spodnji fotografiji. Zdi se izjemno okusna, se strinjate?


Čolnarna Trboje, Kranj


Če bo vaša izletniška pot zavila proti Kranju, pa se obvezno ustavite v čolnarni v Trbojah, kjer se lahko sprostite ob razgledu na Trbojsko jezero. Z balkona bo vaš pogled segal daleč naokoli, lahko pa se zleknete tudi na ležalnik ob vodi in se za nekaj minut počutite, kot bi obiskali Obalo. Tudi meni je nadvse razgiban, uživate lahko v različnih sadnih kupah in tortah.


Gostilna Kunstelj, Radovljica


V tem letnem času zagotovo ne boste mogli umakniti pogleda od Kunstljevega letnega vrta pod kostanji z neskončnim pogledom na dolino Save, daleč stran pa še Julijske Alpe in Triglav. Za obisk si morate vzeti čas, saj je zunaj tako lepo, da si vsak grižljaj zasluži veliko užitka. Škoda bi bilo hiteti, zato se semkaj odpravite na dolgo kosilo ali romantično večerjo.

Foto: Sonja Ravbar
Foto: Sonja Ravbar

Bistro Švicarija, Ljubljana


Pred nekaj leti prenovljena tivolska Švicarija je že na daleč videti čudovito, ko pa se povzpnete do nje, boste veseli, saj se bo izplačal prav vsak korak. Čudovit razgled na park našega glavnega mesta vas bo navdušil, prav tako je bistro tako prijetno umeščen v naravo, da si boste tu ob hrani in pijači zares odpočili.


Hotel Triglav z Restavracijo 1906, Bled


Za vse, ki želite Bled spoznati in okusiti po mirni plati, stran od vrveža množičnega turizma. Tukaj boste imeli najlepši razged na jezero v družbi vrhunske kulinarike, s koktajlom ali kozarcem dobrega vina v roki.

Hotel Triglav z Restavracijo 1906 (Foto: Sonja Ravbar)
Hotel Triglav z Restavracijo 1906 (Foto: Sonja Ravbar)

Preberite še: Sladice s češnjami: 5 najbolj preprostih receptov

Fotografija: encrier/Getty Images

 
Datum Objave: 18.6.2021 ob 07:06

Več iz te teme:

#kavarestavracijabistroPavusKranjLaškoPanoramastara poštakostanjevica na krkitrboje

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.