Odprta Kuhinja

Domače. Praznično. LUŠTno.

Odpri galerijo
A+   A-
Božične jelke, okraski, svetleči dodatki, pravljični čas, božični liki … Vse to je del brezčasne praznične tradicije, ki nas obkroža. Božične praznike združuje rdeče-zelena praznična zgodba, v katero lahko brez dvoma vključimo svež paradižnik, pridelan v Prekmurju.
Med navade ob koncu leta zagotovo spada preživljanje časa in druženje ob skupnih obrokih z družino in prijatelji. Zakaj jim ne bi dodali še kančka svežine?

S svežim LUŠTnim paradižnikom, ki je ročno obran le kakšen dan prej, preden pride na police trgovin, si lahko ustvarite prav LUŠTno praznično vzdušje.ni podpisa
ni podpisa


Paradižnike sicer uvrščamo med sadje, vendar jih običajno uživamo kot zelenjavo; v solatah, omakah, juhah, pitah in še bi lahko naštevali. Odlično pa se obnesejo kot pisana okrasitev kuharskih mojstrovin, saj nas s svežimi paradižniki LUŠT razvajajo tudi med prazniki. Popestrite vašo mizo s pisanimi paradižniki LUŠT in razvajajte svoje brbončice z okusom pravega paradižnika integrirane pridelave.Vam je zmanjkalo idej za pripravo jedi iz paradižnika? Oglejte si, kakšne recepte  so pripravili za vas! Ob tem pa se lahko še zabavate, saj Gorazd Žilavec poleg receptov in jedi postreže še s svojim edinstvenim humorjem, ki bo popestril vaše praznično ustvarjanje v kuhinji.ni podpisa
ni podpisa


LUŠTne sadike so vzgojene iz gensko nespremenjenih semen, kupljenih v Sloveniji. Na prvotni lokaciji v vasi Renkovci jih zasajajo januarja, na njihovi novi lokaciji v kraju Mala Polana pa septembra. Tako nas, ljubitelje tega slastnega sadeža, razvajajo vse leto. Zunajsezonsko pridelavo paradižnika jim na lokaciji v Renkovcih omogoča ogrevanje z geotermalnim virom energije. V Mali Polani pa jim je v hladnih delih leta v pomoč pri pridelavi »Sistem za zimsko vzgojo«.


LUŠTne paradižnike pridelujejo na okolju in zdravju ljudi prijazen način. Za opraševanje cvetov LUŠTnih rastlin uporabljajo čmrlje, ki so dobesedno »živi« dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za škropljenje. Čmrlji bi namreč v nasprotnem primeru zagotovo poginili, mi pa posledično ne bi mogli uživati v sočnih plodovih LUŠTnega paradižnika.


Paradižniki za vsak praznični okus!


Presenetite vaše bližnje s tem vsestransko uporabnim sadežem! Pod znamko LUŠT lahko v zimskih mesecih izbirate med malim grozdastim paradižnikom LUŠT, slivovim paradižnikom LUŠT, češnjevim paradižnikom LUŠT in LUŠTekom – mešanico pisanih češnjevih paradižnikov. Rdeči, rumeni, črni, majhni ali srednje veliki paradižniki bodo vašo praznično pojedino obogatili in poživili.


ni podpisa
ni podpisa


Preživite LUŠTne praznike, v letu 2022 pa naj bo vaš vsakdan oblikovan po vašem receptu!


Naročnik oglasne vsebine je Paradajz d.o.o.

Datum Objave: 7.1.2022 ob 09:01

Več iz te teme:

paradižnikpraznikiLuštLuštni paradižnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja