Odprta Kuhinja

Izvedeli smo, zakaj je pekarna Ane Roš zaprla vrata

Odpri galerijo
A+   A-
A brez skrbi. Trenutno najbolj vroči pekovski izdelki v Sloveniji, ki jih dobimo v Pekarni Ana, bodo kmalu spet na voljo.


Pekarna Ana že vse od otvoritve žanje neverjeten uspeh, ki je prerasel kapacitete majhnega prostora. Ker se na nas obračate razočarani, da so dobrote pošle, še preden vam je uspelo do Slovenske ceste 30, smo se odzvali na zadnjo objavo iz pekarne, ki naznanja, da bodo njihova vrata zaprta od ponedeljka, 24. oktobra, do srede, 2. novembra. Da vas opozorimo in ugotovimo, ali bo odslej karkoli drugače, smo se obrnili na Ano Roš.

»Že ves čas smo načrtovali, da bomo pekarno med prazniki zaprli, predvsem zato, da si ekipa lahko odpočije, kajti delo se ni začelo na dan, ko se je odprla, priprave so trajale mesece. Je pa res, da bomo ta čas porabili za doumevanje, kako naj preoblikujemo delovni proces, kajti vsak dan – vsaj sladkih izdelkov – zmanjka že nekje do desete ure. Če kdo kupi za 150 evrov, potem velike količine pač ni več za naslednjega kupca. Nataša Đurič, ki je šefica pekarne, mi bo do jutri pripravila poročila o tem, kako delajo trenutno, kakšni so tehnični okviri posameznih pekovskih procesov, in na temelju tega bomo razmišljali naprej. V pekarno smo prerazporedili tudi mojega partnerja v tem poslu Leonarda Fonseco, ki je briljanten strateg. Kar smo do zdaj že izboljšali, je, da smo zaposlili še enega peka, naročili nove stroje in že tudi našli prostor, kjer bi bila lahko dodana proizvodnja. Še vedno pa želim, da to ostane butična pekarna in tako tudi mislim, da ne bomo sprejemali naročila, da bi prekli še za gostince,« navaja Ana Roš.

Kaj ponuja Pekarna Ana


V butični pekarni, ki stoji nasproti Name oziroma Konzorcija, najdemo mamljive kruhe, pripravljene po tradicionalni metodi z drožmi, ki pa so jih dvignili še stopničko više, ob tem pa spekli tudi obilje dobrot iz listnatega testa. Vse je ovito v okuse in miselnost, ki je Hišo Franko, h kateri pekarna spada, ponesla med najboljše na svetu.

Osupnil nas je dolg seznam različnih krušnih izdelkov, še bolj pa slaščic, zato smo še pred odprtjem pokukali v pekarno. Poskusili smo tri sveže pečene dobrote in spoznali mlado ekipo, ki je vse od otvoritve pospešeno pekla dobrote v novi, z drožmi prežeti pekarni na Slovenski cesti. Preberite, s čim smo se sladkali in kaj vam še posebno priporočamo.
Priporočamo še: Anglež, ki peče pice v gasilskem kombiju iz Depale vasi

Pripravili: K. C. R. in M. D.

Fotografija: Črt Piksi
Mična.si: Kdo je Urban, novi fant Ane Roš? Našli smo več infomacij!
Datum Objave: 24.10.2022 ob 12:10

Več iz te teme:

Ana RošPekarna Ana

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja