Odprta Kuhinja

Luka Novak, novi MasterChef Slovenije: vse to pripravlja za vas

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Pa smo ga dobili, zmagovalca nove, osme sezone oddaje MasterChef Slovenija! To je Luka Novak, ki s srečo na obrazu že daje prve intervjuje.


Za Odprto kuhinjo je Luka Novak obudil spomine na snemanje in finalno kuhanje, povedal pa nam je tudi, kakšne okusne načrte ima za prihodnost. Če sodimo po odgovorih na naših pet vprašanj, tudi on, tako kot vsi dosedanji zmagovalci oddaje, ostaja v kulinariki!

Kakšni so bili občutki po finalni oddaji?

Občutkov mislim, da ne morem opisati. To je nekaj fantastičnega. Tisti trenutek, ko izveš, da si zmagal, ne moreš niti dojeti, kaj se je zgodilo. Preplavila so me čustva, ki so povzela vse – od začetka moje poti do tistega samega zaključka. Bil sem v šoku in neskončno vesel, da mi je uspelo pridobiti tisto, po kar sem prišel.


Kaj je bilo v treh mesecih, ki ste jih posvetili snemanju MasterChefa Slovenija, najtežje?

Najtežje je bilo zagotovo to, da sem bil ločen od družabnega življenja cele tri mesece. Tako da sem moral biti ves čas opora samemu sebi in se bodriti.

Kaj vse ste se med tekmovanjem naučili oziroma kaj vse pridobili v šovu?

V šovu sem se naučil veliko stvari. O sebi. Spoznal sem, kako se odzovem v različnih situacijah. Oddaja mi je dala tudi ogromno kuharskega znanja, saj smo se na tečajih, ki so nam jih pripravili, naučili veliko stvari. Prav tako sem rasel iz oddaje v oddajo in se veliko naučil iz komentarjev sodnikov.

Odprte so že nove prijave na sezono tekmovanja. Kaj svetujete tistim, ki oklevajo, ali naj se prijavijo ali ne?

Če si nekaj v življenju želiš, lahko to dosežeš. Treba pa je iti iz cone udobja. To sem naredil sam in ne obžalujem niti trenutka. Tistim, ki si to želijo in imajo srce v kulinariki ter hkrati še znajo kuhati, svetujem, da se prijavijo na oddajo.

Kaj trenutno delate in kakšni so vaši kuharski načrti? Če še podaljšam vprašanje: kaj okusnega pripravljate v bližnji prihodnosti?

Najprej želim v tem letu ali dveh svoj stil kuhanja predstaviti širši Sloveniji. V načrtu imam, da se bom poskušal čimbolj osredotočiti na različne kulinarične dogodke, na katerih bodo ljudje lahko poskusili mojo hrano. Upam, da bo okuševalcev čim več.

Prvi tak dogodek bo že naslednji petek, 24. junija, v moji domači Brezovici. To bo COOLinarična Brezovica, kjer bomo ljudem poskušali približati kulinariko na naš način.

Prav tako bomo skupaj z Mašo in Evito poletje namenili kuhanju – po Sloveniji se bomo podali s foodtruckom (torej: s kuhinjo na kolesih).


Preberite tudi: Vse to bo še letos sredi Ljubljane odprla Ana Roš

Naslovna Fotografija: arhiv POP TV
Datum Objave: 20.6.2022 ob 08:06

Več iz te teme:

Masterchef SlovenijaLuka Novak

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.