Preskočite pito, to sestavino raje uporabite v džintoniku Jamieja Oliverja

Fotografija: Svitlana Denysiuk/Getty Images

Poletje se bliža, za vroče dni pa smo že našli primerno osvežitev.

Temperature se počasi, a vztrajno višajo, poletje je pred vrati. Mnogi so praznike že izkoristili za skok na morje, na oddihu pa se seveda odlično prileže tudi kozarec osvežilne pijače. Tako vedno, ko pride toplejši del leta, poiščemo kakšen nov recept za napitek sezone – letos smo navdih našli pri Jamieju Oliverju. Pravzaprav gre za njegovo najljubšo izbiro. Predlaga džintonik z rabarbaro, ki se v tem obdobju sicer pogosto uporablja za pripravo pit.

Bo to tudi vaš najljubši recept za ta znameniti koktajl?

Džintonik z rabarbaro

  • 300 g rabarbare
  • bio pomaranča
  • strok vanilje
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 750 ml džina

Za postrežbo

  • tonik
  • kosi limone ali pomaranče

Dodatni pripomoček

  • steklenica

Priprava

1. Pečico segrejemo na 160 stopinj.

2. Operemo rabarbaro, odrežemo olesenele dele in stebla narežemo na približno 3 cm velike delce. Razporedimo jih po pekaču, potresemo s sladkorjem in vsebino stroka vanilje. Čez naribamo pomarančno lupinico in polijemo sok pomaranče. Dobro premešamo.

3. Pečemo 20 do 25 minut, da se rabarbara zmehča. Nato jo vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi.

4. Ko je vsebina pekača hladna, vse skupaj pretresemo v sterilizirano steklenico. Dolijemo džin (steklenico shranimo za pozneje).

5. Zvarek za tri do štiri dni shranimo v hladilnik, da se arome povežejo. Nato tekočino precedimo in prelijemo nazaj v steklenico, v kateri je bil džin.

5. Gradnik koktajlov je pripravljen, v hladilniku lahko počaka cel mesec. Postrežemo ga z ledom, tonikom v razmerju 1 proti 3 in kosi pomaranče.

Namig: Sorte z zelenimi stebli bodo to pijačo naredile zelo osvežilno in malce kiselkasto, tiste z rdečimi stebli pa jo bodo rožnato obarvale, napitek bo bolj sladek, poln arome malin in jagod.
Deloindom.si: Kako očistiti prismojene madeže z likalnika

Vir: instagram.com/jamieoliver

Fotografija: Svitlana Denysiuk/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana