TOP 5 koktajlov s pivom barmanke Drage Kepeš

Poletno razpoloženje še vedno kliče po osvežitvi. Popestrite si tople dni s koktajli barmanke Drage Kepeš.

Poletje s koktajlom v roki se sliši sanjsko, a v vročih dneh moramo biti pri vnosu alkohola kar se da pozorni. Odlično se bodo prilegli tako imenovani deviški koktajli, ki alkohola sploh ne vsebujejo, lahko pa se poigramo tudi s pivom, pravi Draga Kepeš, ki vam lahko iz rokava strese več kot sto receptov za takšne in drugačne alkoholne in brezalkoholne mešanice. Tudi tokrat nam je postregla z odličnimi recepti. Preverite jih spodaj!

Preberite še: Draga Kepeš: »Barman ni le natakar, ki zna zmešati džintonik.«

Veselo pivo

– 2 dl svetlega piva
– 2 cl džina
– 0,6 cl pomarančnega tonika
– 1 cl limetinega soka
– za okras rezina pomaranče

Priprava

V ohlajen kozarec za pivo dodamo tri kocke ledu, čez led natočimo džin, pomarančni tonik, limetin sok, nežno pomešamo in dolijemo pivo ter okrasimo z rezino pomaranče.

Poletno pivo

Zanj potrebujemo shaker, za okras pa rezino limete in bezgov cvet.

Sestavine

– 3 dl svetlega piva
– 2 cl vodke
– 2 cl bezgovega sirupa
– 1 cl limetinega soka

Priprava

Vse sestavine (razen piva, ki ga dolijemo na koncu) stresemo v ročni mešalnik, v katerem je že led, prelijemo v pivski kozarec, dodamo pivo in okrasimo z rezino limete in bezgovim cvetom.

Beer spritz

Sestavine

– 3 cl aperola
– 1 cl limonovega soka
– 2,5 dl svetlega piva

Priprava

V ohlajen kozarec za pivo dodamo 3 do 4 kocke ledu, aperol in limonov sok, dopolnimo s pivom in rezino limone za dekor.

Passion beer

Sestavine

– 3 cl likerja pasijonke
– 15 cl svetlega piva – lager
– za okras dodamo rezino limete in rezino ananasa

Priprava

V ohlajen kozarec za pivo dodamo 3 do 4 kocke ledu, prelijemo z likerjem, okrasimo z rezino ananasa ali rezino limete.

Moscow beer

Sestavine

– 3 cl vodke
– 1 cl limonovega soka
– 3 dl svetlega piva
– za okras dodamo rezino limone in svežo meto

Priprava

V ohlajen kozarec za pivo dodamo 3 do 4 kocke ledu, prilijemo vse ostale sestavine.

Pa na zdravje!

Preberite tudi: Vodnik po najbolj uporabnih zeliščih: kdaj, kako in zakaj jih dodati

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed