Iznajdljiv način za smukanje zelišč s pripomočkom, ki ga imamo vsi doma

Za trganje zelišč potrebujemo le ta kuhinjski pripomoček, ki pa ga zagotovo uporabljate prav vsak dan.

Pomlad je tudi uradno tu in topli dnevi so prebudili tudi zelišča na naših balkonih, terasah in vrtovih. Ni boljšega od kuhanja s svežimi začimbami, ki poudarijo aromo čisto vsega, kar vržemo v lonec. Da pa bo od zdaj naprej kuhanje z aromatičnimi rastlinami še bolj preprosto, smo našli odličen trik, kako si olajšati smukanje listov od stebel.

Trik smo zasledili na družbenem omrežju instagram, prej pa je že zaokrožil tudi na tiktoku, kjer v zadnjem času najdemo res lepo število kuharskih trikov. Pretekli teden vas je navdušil nasvet, kako z jajčnimi lupinami osvežiti rezilo domačega blenderja, danes pa pišemo o tem, kako najbolj preprosto natrgati peteršilj, koriander, pehtran in druga zelišča.

Ne spreglejte: Nagradni natečaj: nič še ni odločeno, glasujemo do srede

Potrebujemo le strgalnik

Trik je uporaben za najrazličnejšo paleto zelišč, od rožmarina in timijana, pa vse do peteršilja, ki ima bolj mehke lističe. Edini pripomoček, ki ga potrebujemo, je strgalo za sir, katerega luknjice nam bodo prišle prav pri trganju zelišč.

Video, ki si ga lahko ogledate spodaj, nas nauči, da zeleno vejico potisnemo skozi eno izmed luknjic tega pripomočka, nato pa jo povlečemo skozi kot sukanec čez šivankino uho. Lističi bodo tako odpadli z vejice, mi na ne bomo prav nič popacani od zelenih tekočin, ki se iztisnejo iz njih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Memes 🔌 (@todayyearsold)

Nadvse preprosto, kajne? Če vas takšni triki navdušujejo, pa priporočamo tudi spodnje povezave, kjer smo preizkušali viralne uspešnice.

Tiktok hit testenine s feto, ki jih vsi kuhajo
Če boste tako rezali čebulo, ne boste več jokali, pravijo na tiktoku
FOTO: Viralni trik s tiktoka, ki nas nauči očistiti še tako zamaščeno plastično posodo
Odlične štručke z luknjo brez kvasa, ki so obnorele družbena omrežja
Preberite še: 5 stvari, ki jih nikoli ne počnite z aluminijasto folijo

Fotografija: Getty Images/Muenz

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed