Kaj bo dobrega v tiskani OK

Odpri galerijo
A+ A-
Ah, martinovo! Tokrat smo vam namenili gos.
Imamo recept iz monumentalne Slovenske kuharice, največjega knjižnega projekta v tem letu, najbrž pa tudi širše. Tisoč strani, 30. izdaja, dve leti dela, pripoveduje sestra Bernarda Gostečnik, ki ja varuhinja in skrbnica teh receptov. Mimogrede: te knjige smo skozi 150 letno zgodovino pokupili 250 tisoč izvodov.
In še ena gos. Mirjam Grilc smo zaprosili, naj jo speče doma in dožene, ali je priprava res tako zapletena, kot nam radi pripovedujejo. Poglejte, s čim jo je nadevala in kaj odgovarja na naša inkvizitorska vprašanja. Samo praktični namig: za nedeljsko kosilo je gos treba začetei tajati v soboto.

ni podpisa
In še tretja. Martinovo, ko se mošt spreminja v vino, je bil od nekdaj pomemben praznik gostiln. In nam se je stožilo po eni dobri, domači, družinski ustanovi: taki, pri kateri gos ni v obliki penice. Šli smo na obrobje Ljubljane, krasno ptico so nam spekli pri znamenitem Zgornjem Kirnu. Mi pa smo zapisali zgodbo.
Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.
Datum Objave: 11.11.2018 ob 18:11