Odprta Kuhinja

Kam z beljaki ali rumenjaki, ki nam ostanejo pri peki

Odpri galerijo
A+   A-
Nikar jih ne zavrzite, pa tudi iskanje dodatnih receptov je odveč.



Med praznično peko se nam zgodi, da nam ostanejo neporabljeni sveži beljaki ali rumenjaki, ki jih je škoda zavreči. V hladilniku lahko ubito jajce hranimo največ 48 ur, če ga v tem času ne porabimo, lahko rumenjake in beljake zamrznemo. V zamrzovalniku so lahko največ devet mesecev. Odtajamo jih počasi, v hladilniku.
Preberite še:

Kako jajca segreti na sobno temperaturo v nekaj sekundah

Surova jajca v živilih: da ali ne?

Pet živil, s katerimi lahko nadomestimo jajca

Osnove: Kako poširamo jajca?

Naslovna fotografija: Caroline Attwood/Unsplash
Datum Objave: 28.12.2017 ob 10:12

Več iz te teme:

triki in namigijajcabeljakirumenjaki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja