Kam z beljaki ali rumenjaki, ki nam ostanejo pri peki

Nikar jih ne zavrzite, pa tudi iskanje dodatnih receptov je odveč.

Med praznično peko se nam zgodi, da nam ostanejo neporabljeni sveži beljaki ali rumenjaki, ki jih je škoda zavreči. V hladilniku lahko ubito jajce hranimo največ 48 ur, če ga v tem času ne porabimo, lahko rumenjake in beljake zamrznemo. V zamrzovalniku so lahko največ devet mesecev. Odtajamo jih počasi, v hladilniku.

Preberite še:
Kako jajca segreti na sobno temperaturo v nekaj sekundah
Surova jajca v živilih: da ali ne?
Pet živil, s katerimi lahko nadomestimo jajca
Osnove: Kako poširamo jajca?

Naslovna fotografija: Caroline Attwood/Unsplash

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.