Kuharske bližnjice, ki vam bodo olajšale kuhanje v vročih dneh

Bližnjice so koristne tako v življenju kot v kuhinji.

Tudi najbolj zagrizeni kuharji uporabljajo bližnjice, ki pospešujejo pripravo kulinaričnih specialitet. Spodaj naštevamo tiste, ki vam bodo prišle še posebej prav poleti.

Zaloga svežih zelišč

Vemo, da imajo jedi močnejšo aromo, če jim dodamo sveža zelišča namesto suhih. A ker teh nimamo vedno na zalogi, se moramo znajti. Lističe zelišč shranite v kalup za ledene kocke in ga potisnite v zamrzovalnik. Ko boste potrebovali zelišča, ledene kocke vrzite v omako, led okoli njih se bo stopil, zelišča pa bodo izboljšala jed.

Hrustljava skorja

Te dni veliko pečemo na žaru in na rešetkah se znajdejo tudi ribe. Če želite, da bodo imele hrustljavo skorjo, pa jih morate prej pravilno pripraviti. Preden jih položite na žar, jih obrišite. Če boste namreč odstranili vlago, bodo hitreje porjavele.

Za več informacij o peki rib na žaru, preberite še: VIDEO: Štiri dejstva o pripravi rib na žaru

Karamelizirana čebula

Ste pekli burgerje? Odlično! Med prilogami, ki jih dodamo pleskavici, se velikokrat znajde tudi karamelizirana čebula. A če za to početje nimate časa, se lahko malce znajdete. Namesto običajnega karameliziranja, ki vam lahko vzame tudi 40 minut, čebulo le na hitro prepražite, da se zmehča, nato pa ji dodajte malo balzamičnega kisa in medu.

Priporočamo še: VIDEO: Pet izboljšav za dobre domače burgerje

Olupljen česen

Če pripravljate tržaško omako, ki se bo podala k ribam, potrebujete veliko česna. A lupljenje velikih količin vam bo vzelo veliko časa. Zato se bomo znašli in uporabili trik. Česen ločite na posamezne stroke, nato pa jih dajte v shaker za koktajle ali pokrito posodo. Vse skupaj nekaj minut močno mešajte (kot bi delali koktajl) in koža bo kar sama zlezla s strokov. Več o tem najdete tukaj.

Preberite še: TOP 3 recepti za bezgov sirup

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed