
Sezona kuhanja je na vrhuncu. Bezgov sirup točimo v steklenice kot po tekočem traku.
Če tega še niste uspeli narediti, je zdaj skrajni čas. Naj vam priskočimo na pomoč z recepti, ki so naši trije najboljši, preverjeni in tudi med bralci najbolj priljubljeni. Bezgov sirup je letos lahko malce drugačen, tako da mu dodate sadje, pripravite ga lahko z medom ali pa se odločite za klasiko naših babic, kot to počne priljubljeni kuhar Bine Volčič.
1. To je naš najboljši recept
Naš favorit za bezgov sirup. Dodamo mu jagode.
—
2. Tako ga pripravimo z medom
Tako pripravljen bezgov sirup ima zelo raznoliko uporabo. Največkrat ga pripravimo v osvežilnem poletnem soku, ki mu lahko dodamo meto ali meliso ter obvezno limono ali ledene kocke iz zamrznjenega limonovega soka.
—
3. Star recept, ki ga uporavlja tudi Bine Volčič
Povsem preprost recept za bezgov sirup naših babic.
Naslovna fotografija: Tomi Lombar