Mikrovalovna pečica: Ko se vam mudi, lahko v njej pripravite vse te jedi

Priznamo, mikrovalovna pečica ni naša prva izbira, ko se lotimo priprave kosila, a včasih pride še kako prav.

Mikrovalovna pečica je gospodinjski aparat, ki ga nekateri vsakodnevno uporabljajo za pogrevanje hrane, drugi pa njena vratca odprejo le, ko je treba pripraviti pokovko za filmski maraton. Ne glede na to, v katero skupino sodite vi, pa vam bo marsikdaj priskočila na pomoč, da skrajšate čas priprave nekaterih jedi. Spodaj naštevamo tiste, ki največkrat pridejo prav.

Pečen krompir

Če bi vam rekli, da lahko krompir spečete v 10 minutah, nam verjetno ne bi verjeli, kajne? V pečici to res ni mogoče, v mikrovalnovki pa. Cele krompirje z vilico nekajkrat prepičite in jih postavite na krožnik. Mikrovalovno pečica naj deluje pet minut, nato pa krompirje obrnite in pecite še pet minut. V desetih minutah bo krompir pripravljen, da ga začinite po svojem okusi in pojeste.

Buča

Jedi iz buč so odlične, njihovo lupljenje pa nič kaj zabavno opravilo. A tu nam delo spet lahko olajša mikrovalovna pečica. Bučo od zunaj namažite z maščobo, jo pokrijte in za tri minute postavite v mikrovalovno pečico. Lupljenje bo nato mačji kašelj.

Slanina

Radi imamo slanino, a ponavadi je po njeni peki cela kuhinja popolnoma mastna. Obstaja trik, kako se izogniti umazaniji. Slanino položite med dve papirnati brisački ter jo v mikrovalnovni pečici na najvišjem programu pecite dve do dve in pol minuti. Neboste verjeli, kako hrustljava bo!

Zelenjava

Zelenjava je odlična, če jo skuhamo na pari, prav tako, pa jo lahko pripravimo v mikrovalovni pečici. Mešanico stresite v skledo, dodajte vodo in postavite v mikrovalovno pečico za 7 do 10 minut.

Čips

Prosim? Tako je. V mikrovalovni pečici lahko pripravite čips iz sladkega krompirja. Tega morate le narezati na tanke kose, premazati s kokosovo mastjo ali oljčnim oljem, dodati malo soli, čilija in rožmarina in za tri minute postaviti v pečico na najvišjo temperaturo. Ko se bo krompir ohladil, bo čudovito hrustljav.

Fotografija: Getty Images

Preberite še: Ta stvar (ki jo imate doma) bo učinkovito in preprosto zloščila vaše korito, pipo in druge dele kuhinje
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed