Najbolj nor način za razkoščičevanje breskev, ki deluje

Fotografija: Liudmila Chernetska/Getty Images

Če v teh dneh kuhate breskovo marmelado, vam bo trik še posebej v pomoč.

Domači vrtovi so letos polni kumar, bučk in paradižnika, sadna drevesa pa se trenutno šibijo pod težo breskev. Iz slednjih lahko pripravimo nešteto sladic, naredimo sok ali skuhamo marmelado ali kompot. Kadar recept od nas zahteva več breskev, pa se moramo najprej lotiti množičnega odstranjevanja koščic. Slednje seveda ni najbolj zabavno, sploh, ker se ta pogosto razpolovi. Predvsem pa je to opravilo nadvse zamudno, še posebej v primerih, ko potrebujemo res veliko breskev. Bolj zrele so, bolj sočne so, posledično pa imamo ob razkoščičevanju opravka s sladkimi rokami in podobno.

Skratka, naj vam povemo, da smo na družbenih omrežjih odkrili izredno zanimiv trik, kako se lotiti odstranjevanja koščic. Prvi pogoj je, da so breskve lepo dozorele. Naše skrivno orožje pa bodo kar klešče. Morda se sliši malce absurdno, a kot si lahko ogledate v spodnjem videu, zares deluje!

Dela se torej lotimo tako, da izberemo čim bolj koničaste klešče in jih razkoračene zapičimo v breskev. Zagrabimo koščico, nato pa jo zavrtimo za 180 stopinj in jo potegnemo iz sadeža. Tako preprosto je. V le dveh potezah je breskev pripravljena, da jo uporabimo v receptu! In ko smo ravno pri slednjih: spodaj preverite, kaj vse se iz njih splača pripraviti.

Božanska zloženka iz sočnih breskev, ki jo pripravimo v 10 minutah
Fermentirani čatni iz breskev
Smetanove omlete z breskvijo: hitra, preprosta, a neverjetno dobra nedeljska sladica
Breskova marmelada po starem
Nedeljska sladica: Zdrobovo pecivo z breskvami

Fotografija: Liudmila Chernetska/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana