Najboljša suha mešanica za torte, da boste v hipu pripravljeni na peko

Je čas za praznovanje? Morda ne danes, a gotovo bo kmalu prišla priložnost, ki bo od vas zahtevala, da bo torta na mizi.

Ko pečemo za druge, se je najbolje držati preverjenega recepta, saj si nikakor ne želimo, da bi se nam torta tik pred praznovanjem ponesrečila. In da vam situacijo malce olajšamo, spodaj objavljamo recept, ki je priročen tudi za nas: to je odlična suha mešanica za torte.

Gre za preprosto čokoladno torto, ki bo zadovoljila največje čokoholike, navdušila pa tudi tiste, ki niso ravno oboževalci tovrstnega peciva. Suha mešanica nadomešča tistega, ki ga lahko od prepoznavnih slaščičarskih znamk kupimo v trgovini, a naša ima kar nekaj prednosti.

Ne spreglejte: VIDEO: Kocke z jagodami in s kokosom brez peke

Naša suha mešanica za torte je sicer precej podobna tistim iz trgovine, a poleg moke, kakava, sladkorja in pecilnega praška ne vsebuje slabih sestavin in aditivov, ki jih veliki proizvajalci dodajajo, da bi produktu podaljšali rok trajanja ter dodali takoimenovane »lepotne popravke«.

Z doma pripravljeno mešanico se bomo tako izognili raznim E-jem, ki jih ne želimo uživati, kljub temu, pa bo mešanica v zaprti posodi zdržala dobre tri mesece. V tem času pa jo boste gotovo porabili za kakšen rojstni dan, opravljeno maturo ali drugo veselo priložnost.

Kaj torej stresti v neprodušno posodo?

Sestavine

– 150 g moke
– 225 g sladkorja
– 1 ¼ čajne žličke soli
– 1 ¼ čajne žličke pecilnega praška
– 1 ¼ čajne žličke sode bikarbone
– 60 g nesladkanega kakava v prahu

Vse skupaj zmešajte v posodo in shranite. Če si želite pripraviti večjo zalogo, sestavine le pomnožite.

Tako suha mešanica za torte postane biskvit

Na dan, ko se boste lotilo peke torte, suho mešanico stresite v večjo posodo ter ji dodajte spodnje, mokre sestavine v navedenem zaporedju.

– 2 veliki jajci
– 160 ml rastlinskega olja
– 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
– 240 ml toplega mleka

Vse skupaj dobro premešajte in hitro prelijte v pripravljen model za peko tort, ki ste ga obložili s papirjem za peko. Postavite ga v že ogreto pečico na 165 stopinj Celzija. Pecite 40 do 50 minut.

Voila! Biskvit za odlično torto je pripravljen, da ga nadevate s poljubno kremo. Mi predlagamo preprosto mešanico maskarponeja in nutelle, lahko pa se poigrate tudi s topljeno čokolado in sladko smetano.

Priporočamo še: Torta snickers, ki bo postala vaša najljubša razvada

Fotografija: Getty Images (slika je simbolična)

 

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed