Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Odpri galerijo
A+ A-
Gurmansko branje bo nadvse spomladansko!
Znova smo v centru Kult316 preverjali vaše predloge za najboljše jedi, značilne za pomlad. Zmagali so želejčki, ki jih pripravimo kar z domačim kompotom in cvetjem, ki se ga zdaj ne manjka. Imamo pa tudi idejo, kako koristno porabiti grahove stroke. Ponavadi jih
zavržemo, zdaj jih ne bomo več.
Katere solate je v tem trenutku največ na vaši mizi? Najbrž regrata. Se je treba pa kar podvizati, kajti povečini nastavlja že tudi cvetove in kmalu nas ne bo več zanimal, kar je škoda. Anka Peljhan s svojim projektom Kuhnapato nam je poslala dva recepta z regratom, ki so jih pripravili šolarji turje Ajdovščina in Frana Metelka Škocjan in bosta nedvomno obogatila vaše znanje o tem pomladnem daru narave.
Prihodnji teden boste že lahko videli izbor skic, predloge, kako bi vi okrasili znamenito Emovo emajlirano posodo. Ta teden pa, za malo nostalgije: imamo nekatere najbolj prisrčni kosi, ki so na ogled v stalni zbirki Muzeja novejše zgodovine Celje. Poglejte in poskusite ugotoviti, za katerega bi na pogled rekli, da je najstarejši?
Slavka Ilich, ki vsak mesec pripravlja rubriko Posej, skuhaj, pojej, pa bo imela letos veliko dela s popisovanjem svojega paradižnika: kar 145 sort je posejala, tako da bo to znova obilno paradižnikovo leto. Za april pa predlaga porabo trenutno še aktualne zelenjava: navdušil nas je tris iz regrata, sukenskega reguta in treviškega radiča.
Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 6.4.2018 ob 11:04