Perfektna česnova mešanica za popestritev kruha

Če ste se malce naveličali običajnega kruha, ga lahko popestrite s česnovo začimbno mešanico.

Sploh ne bomo spraševali, ali vam karantena že kaj preseda. Raje se bomo pozanimali o stopnji perfekcionizma, s katero zdaj oblikujete domači hlebec kruha! Če ga še vedno pečete  sami doma, ste gotovo postali že pravi profesionalci. Tudi mi smo preskusili že marsikateri recept. Od štručk do hlebca brez gnetenja, seznamu skoraj ni videti konca.

Če iščete popoln recept za kruh, boste tu gotovo našli pravega: Kruh: zbirka receptov, ki nas najbolj navdušujejo

A kljub različnim oblikam in teksturam smo se odločili, da bomo kruhu popestrili okus. Malce bolj drastično kot le z dodatkom masla ali mleka v testo. Zato smo poiskali recept za odlično mešanico, ki jo lahko dodamo kateremu koli kruhu in tako dobimo popolnoma nove grižljaje. Česnov kruh seveda ni novost, mnogi brez njega skoraj ne morejo živeti. S to mešanico začimb pa lahko prav vsak hlebec ali štruca postaneta česnova. Le potresete jo po vrhu izdelka in malce popečete. Mešanico pa lahko dodate tudi maslu, krutonom ali celo pokovki.

Sestavine

  • 85 g ribanega parmezana
  • 3 velike žlice česna v prahu
  • 2 čajni žlici sušenega peteršilja
  • 2 čajni žlici soli
  • 1 čajna žlica mediteranskih začimb

Priprava

1. V skodelici zmešajte riban parmezan, česen v prahu, sušen peteršilj, sol in mediteranske začimbe. Dobro premešajte in hranite v hladilniku do treh mesecev v neprodušno zaprti posodi.

2. Z mešanico lahko začinite kruh, maslo, krutone ali druge prigrizke. Karkoli boste pekli, bo z dodatkom te mešanice dobilo česnovo aromo.

Preberite še: Pripomočki, ki bodo izboljšali peko domačega kruha

Fotografija: Getty Imges

 

 

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed