Kruh: zbirka receptov, ki nas najbolj navdušujejo

Peka kruha je simbol domačnosti, ki s svojimi prijetnimi vonjavami še kako pomirja. Kdor ima pri roki nekaj moke in dober recept, lahko iz praktično nič ustvari hlebček ugodja.

Odličen soda kruh

Če kvas zamenjamo s sodo bikarbono, testa ni treba gnesti ali vzhajati, kruh pa bo vseeno pod rustikalno skorjo skrival mehko sredico.

Kruh s sodo

Bučni kruhki z ocvirki

Kot nalašč za ta čas, pa še ljubek namizni dekor bodo.

Bučni kruhki

VIDEO: Fokača brez gnetenja, ki uspe vsakemu

Ploščate kruhe, med katere sodi tudi fokača, ki praviloma zahteva veliko gnetenja in prepogibanja, lahko prelisičimo in si olajšamo delo. Verjetno boste prvič v življenju doživeli toliko mehurjev v testu, po katerem se boste sprehodili s svojimi prsti.

Fokača, ki vzhaja čez noč in se je ne gnete

VIDEO: Kako naredimo krušno sonce z nadevom

Znana oblika, nov nadev. Krušno sonce je jed, ki pritegne sleherni pogled navzočih za mizo in razblini tremo, ki se včasih pojavi ob pravkar prispelih obiskih, zgladi vsak družinski spor in preseneti še tako rutinsko vez. Ker je pač sonce. Ki žari in nas vedno razveseli.

Krušno sonce z bogatim nadevom

Zares božanski jabolčni kruh

Osnove smo usvojili med karanteno, zdaj pa je čas, da se lotimo resnih postopkov in kruha, ki bo tako lep, kot bi ga kupili v butični pekarni.

Jabolčni kruh, kot ga pripravi Mirjam Kavčič

Bralka priporoča: čudovito oblikovan in zelo puhast kruh

Postajamo pravi mojstri peke. Tako nas je tudi naša bralka presenetila s kruhom, od katerega nismo mogli umakniti oči.

Spekla ga je naša zvesta bralka Vojka Cijan

Čudežni kruh brez gnetenja, ki me nikoli ne razočara

Kruh, ki je pomenil prelomnico v mojih kuhinjskih navadah, se pripravi brez mesenja. Recepte, predvsem v tujih jezikih, najdemo pod imeni kruh brez gnetenja ali čeznočni kruh.

Kruh brez gnetenja

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed