Piščančje prsi: če uporabimo to metodo, bodo nared v 3 minutah (VIDEO)

Fotografija: VeselovaElena/Getty Images

Tehnika, ki vam bo prišla še posebno prav takrat, ko za pripravo kosila ne bo veliko časa.

Verjamete, da lahko piščančje prsi pripravite v pičlih treh minutah? Sliši se precej neverjetno. Sploh, ker vemo, da moramo biti v tem primeru izjemno previdni. To belo meso mora biti vedno dovolj pečeno ali kuhano, možnosti »rare« in »medium« pri tej vrsti pač ne prideta v poštev. Kljub temu pa želimo, da zrezek ostane mehak in da med toplotno obdelavo ne oleseni.

Prav vse zgoraj našteto bomo dosegli v dveh ali treh minutkah. Če prištejemo še tri preproste korake, ki jih moramo storiti, preden file roma na ponev, bomo potrebovali še enkrat toliko časa. Kako, se še vedno sprašujete?

Aktualno: Mali vrtičkarji: kaj se nam splača zasaditi, kaj pa je vseeno bolje kupiti

Ključno je, kako razrežemo file

Trik je v predpripravi. Piščančje prsi vzdolžno razpolovimo in ga razpremo kot časopis, opisano še drugače, dobimo nekakšnega metulja. Meso nato potolčemo s kladivom ali valjarjem, da postane čisto tanko. Pri tem si lahko pomagamo s papirjem za peko. Za lažjo predstavo malce nižje prilagamo video.

Sledijo začimbe, lahko pa uporabimo le sol in beli poper. Če imamo pri roki bolj pestre arome, lahko malce eksperimentiramo. Marco Canora, ki je za The Splendid Table razvil recept, ki so ga nato posvojile množice ljudi, na primer predlaga kombinacijo kumina, kurkume, čebule v prahu in koriandra. Za še bolj eksotično različico lahko naredite premaz iz cimeta, muškatnega oreščka, ingverja v prahu in javorjevega sirupa. Tudi česnov prah in mešanica provansalskih začimb se bosta odlično odrezala.

Še nekaj: tako pripravljene piščančje prsi so osnova za mesno rulado ali tako imenovane ptičke.

Nato segrejete ponev in na njej popečete piščanca na vsaki strani, dokler ne postane zlato rjave barve. Celoten postopek bo končan v le treh minutah, kar je odlična novica za vroče dni, ki prihajajo. Le kdo si želi dolgo časa stati ob štedilniku, ko zunaj pripeka sonce?

In še nasvet za odlično prilogo. V pečici s pomočjo funkcije žar karameliziramo češnjeve paradižnike, ki smo jih pred peko začinili z oljčnim oljem, poprom in soljo. Ko so pečeni, dodamo nekaj sesekljanih lističev sveže mete in burrato. Si lahko zamislite bolj preprosto in lahko poletno kosilo?

Preberite še: To se lahko zgodi, če ostanke kosila prekrijemo z alu folijo (ne bo vam všeč)

Fotografija: VeselovaElena/Getty Images

Onaplus: LPS namesto finala na pravo italijansko pico, razkrivamo recept zanjo
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed