Priprave na veliko noč: 5 najboljših idej za naravno barvanje pirhov

Zbirka naših najboljši testov, s katerimi smo preverjali, kako se obnesejo naravna barvila. Vsako leto znova smo presenečeni, kakšno barvno paleto nam ponuja vse tisto, kar že tako uporabljamo v kuhinji.

Velika noč je pred vrati, zato bo počasi treba izbrati odtenek, ki bo letos polepšal praznično mizo. Preden vam v soboto pokažemo novost iz naše zakladnice idej za naravno barvanje pirhov, pa je tukaj še nekaj najboljših iz preteklih sezon. Katero boste izbrali?

Vse to zmorejo čebulni olupki (VIDEO)

Čeprav se sliši zelo dolgočasno, vam bo gotovo že pogled na fotografijo našega silnega testa dal misliti in v vas vzbudil zanimanje. Pred vami je kar 16 različnih odtenkov in vse smo dosegli s čebulnimi olupki, malce pa sta nam pomagali še rdeča pesa in kurkuma.

Modrina, ki jo dosežemo z borovnicami

Saj vemo, kaj se vam mota po glavi: to je pa drago, si mislite, kajne? Naj vas potolažimo: 500-gramski paket zamrznjenih borovnic dobimo že za dva do tri evre, iz njega pa bomo naredili kar tri litrske kozarce barvila oziroma 12 pirhov hkrati.

Zeleno: tako sveže in naravno

Na zalogi pa imamo še en čudovit poskus: tukaj so zeleni pirhi. Uspeli so nam tako, da smo rdečemu zelju dodali kurkumo. Zveni preprosto in tudi je!

Pastelno modri pirhi

Neverjetne odtenke modrine dosežemo z barvanjem belih jajc v rdečem zelju. Prav zares! Brez skrbi, vemo, da se bela jajca pri nas težko dobi. A tudi razbarvamo jih lahko na povsem naraven način.

Kako se obnesejo kava, rdeča paprika, teran …

Teran je med našimi favoriti, zelo priporočamo!

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana