Tako najlažje enakomerno razdelite biskvit za torto ali kolač

Biskvit za torto.

Otročje preprost trik, ki vam bo prišel nadvse prav takrat, ko boste nadstropja biskvita razdelili že pred peko.

Koliko rojstnodnevnih tort ste že spekli v letošnjem norem letu? Zaradi karantene morda kakšno več kot sicer, kajne? To je seveda odlično za nabiranje slaščičarskih izkušenj. Tudi mi se vsak dan naučimo kaj novega v kuhinji. Pretekli teden smo se na primer naučili stepsti sladko smetano na res smešno preprost način, receptov za slaščice pa smo letos preizkusili že toliko, da smo pozabili šteti.

Med vikendom smo zopet pekli torto in tokrat smo se odločili, da biskvit spečemo malo drugače kot sicer. Navadno ga v pečico porinemo v enem kosu in nato razdelimo na več nadstropji. Tokrat pa smo se odločili, da ga na tri dele razporedimo že pred peko, kar ima svojo prednost. Če maso za biskvit v tri pekače razdelimo že prej, bodo nadstropja bolj enakomerna. Dodatna prednost je seveda tudi ta, da nam kasneje ne bo treba razdeljevati biskvita. Slednje sicer navadno počnemo s pomočjo šiviljske niti, ostrega in dolgega noža ali pa kar s posebno žagico, če jo imamo.

To je tudi odličen način, ko pečemo več kolačev ali manjše različice. Prav tako mafine.

Preberite še: Trik za ekspresno mehčanje masla, ki vam bo prišel zelo prav

Kako torej najbolj preprosto razdeliti biskvit?

Ko je še v mokrem stanju, seveda. A kako bomo res enakomerno razdelili maso v pekače? Čeprav sodite med tiste domače slaščičarje, katerih misli včasih malce odplavajo, imamo za vas odličen trik. Da boste čim bolj natančni, tudi, če bodo možgani odšli na pašo, priporočamo uporabo žlice za sladoled. Najbolje je, da pred sabo postavite tri namaščene pekače in vanje začnete nalagati kepice mase za torto. V vsakega od pekačev po eno. Tako boste zanesljivo enakomerno razdelili maso, tudi če pozabite šteti kepice in vaše misli skočijo čez planke. Na koncu kepice poravnate s spatulo in torta je nared, da gre v pečico!

Pomagate pa si lahko tudi s tehtnico, a morate poznati celotno težo biskvitne mase, ki jo najprej stehtate, težo delite na tri, nato pa stehtate še v vsakem pekaču posebej. To je pa že preveč dela, kajne?

Deloindom.si: Vas zanima, kako je Melania še zadnjič okrasila Belo hišo?

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed