Tako shranjen kostanj bo zdržal najdlje, svetuje Martha Stewart

Sezona kostanja se še kar nadaljuje, če ga boste shranili na način, ki ga priporoča Martha Stewart, pa jo lahko celo podaljšate.

Jesenski dnevi so odlična priložnost za sprehod po čudoviti naravi, v rumeno obarvanih gozdovih pa lahko v tem času spotoma naberemo tudi lepo zalogo kostanja. A ko ga enkrat prinesemo domov, ga je kaj hitro treba tudi pripraviti in zaužiti, saj se v nasprotnem primeru izsuši ali pa celo postane plesniv. S to sezonsko težavo se je gotovo soočil že marsikdo in z razočaranjem ugotovil, da je šla zaloga v nič. Da se to ne bi več ponovilo, se je s svojo podobno izkušnjo in vprašanjem na spletu javil John Amman, bralec portala Home&Garden ter se obrnil celo na najbolj znano ameriško gospodinjo Martho Stewart. Kako shraniti kostanj, da bo trajal kar najdlje?

Slavna gospodinja mu je v spletni rubriki Vprašajte Martho seveda prijazno odgovorila. Prepričana je, da kostanj sodi med dragocene praznične sestavine, saj iz njega lahko pripravimo marsikaj. Od nadeva za purana, do pregrešno slastnih sladic. Zato ga seveda želimo imeti ves čas na zalogi, nikakor pa si ne želimo, da bi ga napadla plesen.

V zamrzovalniku zdrži tudi do štiri mesece

Ker kostanj vsebuje ogromno vlage, se lahko izredno hitro pokvari, pravi Stewartova. Če jih neolupljene hranimo v suhem prostoru, bodo zdržali največ teden dni. Rok trajanja pa jim bomo podaljšali, če jih shranimo v naluknjano plastično vrečko in vse skupaj pospravimo v hladilnik, je prepričana Martha. Na ta način bodo na toplotno obdelavo počakali celo en mesec! Kostanj pa lahko tudi tudi zamrznemo, pravi znana gospodinja. Če v zamrzovalnik položimo cele oziroma neolupljene plodove, bodo dobri tudi čez štiri mesece, je prepričana.

No, s kostanjem ima Martha kar nekaj izkušenj in njen nasvet o shranjevanju bomo preizkusili še to jesen. Preverili pa smo tudi že njene napotke za najlažje lupljenje teh odličnih jesenskih plodov, ki jih lahko preverite tukaj.

Preberite še: Kostanjev marmorni kolač

Fotografija: joannatkaczuk/Getty Images

 

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana