To je korak pri peki pice, ki ga prihodnjič preskočite, prosijo picopeki

Priprava domače pice.

Ko se pogovarjamo o picah, gre najbolj zaupati picopekom. In ti nas prosijo, da prenehamo s spodnjim početjem.

Gotovo ste že kdaj koga povprašali po njegovi najljubši jedi, pa vam je kot iz topa izstrelil odgovor pica, kajne? Tudi mi jo obožujemo, a nihče bolj kot otroci. In ravno zaradi njih je posebno zabavno pico pripraviti z lastnimi rokami v domači kuhinji. Domača je lahko pravo doživetje in v iskanju popolnega recepta za takšno različico iz pečice smo preizkusili kar nekaj napotkov slovenskih in tujih picopekov. Razvili smo pa smo tudi svoj postopek, ki je popoln.

Če najljubšega recepta za domačo pico še nimate, predlagamo, da preizkusite katerega izmed teh, ki jih pripenjamo na dnu članka. Danes pa se osredotočamo na korak pri pripravi, za katerega marsikdo ne ve, da ga brez skrbi lahko preskočimo. Celo priporočeno je, da ga!

Govorimo o pripravi paradižnikove mezge, da bo pica na koncu kar najbolj okusna. Marsikdo doma mezgi posveti posebno pozornost in paradižnik najprej skuha ter šele nato razmaže na surovo testo. Picopeki pravijo, da si s tem ne delamo prav nobene usluge, poleg tega pa v kuhinji tako izgubimo kar nekaj dragocenih minut.

Kako torej pripravimo mezgo za pico?

Pravzaprav z njo ne bomo imeli dosti dela. Veliko uslugo si bomo naredili že, če v trgovini izberemo kakovostne pelate. O tem, kako izbrati najboljše, vas bomo poučili prihodnji teden, za zdaj pa morate o omaki za pico vedeti naslednje. Konzervo pelatov odpremo in če nismo kupili že mletih, vse skupaj zmeljemo v multipraktiku. Dodamo kakšno žlico oljčnega olja, lahko tudi strok svežega česna in slabo čajno žlico soli. Po želji lahko dodamo tudi origano.

Omako nato razmažemo po surovem razvlečenem testu in pica je pripravljena, da jo obložimo še s kuhanim pršutom, sirom in drugimi poljubnimi sestavinami. Tako preprosto je vse skupaj, rezultat pa bo – zelo okusen!

Oh, in še obljubljeni recepti:

VIDEO: Najboljša domača pica, 1. del

VIDEO: Najboljša domača pica (capricciosa), 2.del

Pica po receptu Stefana Rada iz picerije Capriccio

Fotografija: Getty Images

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana