To je najboljša vrsta sira za domačo pico

Tudi za vas pica brez sira ni pica?

Če imate radi pico, jo gotovo kdaj spečete tudi doma. Vsako gospodinjstvo ima za testo svoj skrivnosten hišni recept, nekateri pa ga kupijo kar v trgovini. Prav tako se pice popolnoma razlikujejo, ko govorimo o nadevih. Restavracije nudijo celo paleto možnosti, v domači kuhinji pa so možnosti kombiniranja sestavin zares neomejene. Nekaj pa je skupnega vsem picam. Sir! Ta pice pravzaprav naredi tako zelo mamljive.

Kateri je pravi?

Tako kot pri nadevih bi tudi pri siru lahko rekli, da za domačo pico lahko uporabite tistega, ki ga imate vi najraje. In to tudi drži. Če pa želite uporabiti sir, ki se bo ravno prav vlekel, ravno prav stopil in imel ravno prav močan okus, berite dalje.

Večina picerij namreč za svoje pice uporablja enak sir, saj se ta vrsta na pici najbolje izkaže. Gre za mocarelo, a čeprav picerije z napoletanskimi picami strežejo na njih kar bufalo, imamo mi v mislih njeno drugo sorodnico.

Na domači pici se bo namreč najbolj obnesla mocarela z manjšo koncentracijo vlage – tista trša različica. Tako vaša pica ne bo mokra in testo ne razmočeno, saj domača pečica pač ni krušna peč in vlage ne mora izsušiti tako hitro. Če na svoji pici torej ne marate luž, naslednjič na oddelku s siri preskočite lepe embalaže in izberite čisto običajno suho mocarelo. Pica bo odlična in ne preslana.

Fotografija: Getty Images

Vir: The Kitchn

Preverite še: Klasična paradižnikova omaka, ki jo mora znati skuhati prav vsak
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed