Trend na instagramu: kako pripraviti najbolj fotogenične narezke

Narezki so lahko prava paša za oči!

Skoraj vsak dan lahko na spletnih omrežjih opazimo kakšen nov trend, že kar nekaj časa pa vse več pozornosti vzbujajo »dilce«, lično pripravljeni narezki, ki so prava paša za oči. Ker je takšna vrsta prigrizka še posebej priročna, kadar nas obiščejo gosti, smo se v njihovo pripravo malce poglobili tudi mi. Pobrskali smo po spletu in našli čudovito oblikovane obložene deske, spodaj pa svetujemo, kako jih sestaviti.

Začnite s skodelicami

Če želimo doseči kar najlepši vizualni učinek, mora biti plošča čim bolj razgibana. Na leseno desko poljubne oblike najprej zložimo največje predmete, v našem primeru bodo to skodelice, ki jih bomo napolnili z olivami, kislimi kumaricami ali kakšnim namazom. Skodelice bodo deski dodale višino, okrogle oblike pa jo bodo vizualno razgibale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marissa • That Cheese Plate (@thatcheeseplate) on

Sir

Za skodelicami je na vrsti sir. Ker ga moramo postreči na sobni temperaturi, imate dve možnosti. Lahko ga vsaj pol ure pred postrežbo vzamete iz hladilnika in narežete, ko se otopli. Lahko pa ga narežete še mrzlega in se bo otoplil že narezan. V drugem primeru nikakor ne pozabite na folijo, pod katero bo sir počakal na goste, da se ne osuši. Sir narežemo v najrazličnejše oblike. Parmezan ali drug trdi sir nadrobite, mehkejšega narežite na rezine, srednje mehkega na kocke. Na deski naj bodo vsaj tri vrste sira. Eden nevtralne vrste, ki ga vsi poznajo, eden, ki preseneti, in eden, ki navduši. Primer: na ploščo postavite kolesce brieja, rezine zorene gaude ter natrgan staran parmezan.

Preberite tudi: Pravila kombiniranja vina in sira, ki jih morate poznati

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marissa • That Cheese Plate (@thatcheeseplate) on

Mesnine

Ko je deska obložena s sirom, dodajte še mesnine. Izberite nekaj različnih, posezite po sušenih, prekajenih, pa tudi bolj svežih. Predlagamo na primer pršut, mortadelo in suho salamo. Da desko še dodatno razgibate, mesnine zložite v različne oblike, med seboj pa naj jih ločijo sir, skodelice, sadje ali drugi elementi deske.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cheese By Numbers (@cheesebynumbers) on

Sadje in oreščki

Na deski so vam gotovo ostale prazne zaplate, ki jih je potrebno zapolniti. Živila in podobo bomo med seboj tako malce razbili s sadjem in oreščki. Dodajte na primer svetlo in temno grozdje, rezine melone, jagode, rezine hrušk ali jabolk. Dodajte pa tudi mandlje, indijske oreščke, orehe, pistacije ali lešnike. Čim bolj pestro naj bo!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cheese By Numbers (@cheesebynumbers) on

Okras

Na koncu pa desko še malce aranžiramo. Popestrimo jo lahko z lističi rukole, mlade špinače ali pa dodamo kakšno vejico rožmarina. Morda celo kakšen cvet z vrta, če ga imamo pri roki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bee Cheesy Miami (@bee.cheesymiami) on

Kruh

Če je na deski ostalo še kaj prostora, lahko dodamo različne krekerje ali rezine popečenega toasta. Sicer pa kruh lahko postrežemo tudi posebej, narezan v lični košarici. Izberite rustikalno francosko štruco ali pa na primer kruh z drožmi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steffen Dyrup Povelsen (@spovelsen) on

Preberite še: Paradižnik in politična korektnost

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed