Trije načini, kako iz presežka bučk pripraviti raznovrstne rezance

Skoraj pravo pašto.

Ker je poletje in marsikdo raje je malce bolj lahkotno, včasih testenine zamenjamo tudi z manj kalorično prilogo. Ker je ravno sezona bučk, na družbenih omrežjih pa so nadvse popularni bučkini rezanci, smo se odločili opisati tri načine, kako lahko z bučkami zamenjate običajne testenine. In brez skrbi, zanje ne potrebujete posebnega kuhinjskega pripomočka!

Priporočamo: Bučke: TOP 30 receptov, ki vas bodo navdušili

Lupilec za krompir za široke rezance

Široke rezance boste iz bučk najlažje naredili, če jih vzdolžno »olupite« z lupilcem za krompir. Pri velikih bučkah pazite le, da jih olupite le do stržena, saj bodo sicer vašo pašto motile peške.

Strgalnik za lazanjo

Iz bučk lahko pripravite tudi lazanjo. Uporabite strgalnik, ki ga ponavadi uporabljate za kumare ali zelje, ter bučke vzdolžno spremenite v lističe za lazanjo. Najprej pripravite omako, nato pa lističe izmenično zložite enako, kot bi sicer naredili s testeninami.

Nož za špagete

Če nimate posebnega kuhinjska pripomočka za ta namen, lahko bučke spremenite v špagete tudi z dobrim starim nožem. Sicer boste potrebovali nekoliko več časa, a se bo izplačalo. Bučko vzdolžno prerežite na polovico, nato pa še na rezine oziroma na julienne, kot bi rekli šolani kuharji. Omako lahko nato prelijete na surove ali pa jih za tri minute podušite v ponvi.

Priporočamo: Bučkini rezanci s kozicami
Ne spreglejte: Štiri dejstva o mladem krompirju

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana