Trik, ki vam bo prišel izjemno prav pri pripravi krhkega testa

Na ta način bo testo še bolj krhko in enotno, peka pit in piškotov pa bolj zabavna.

Tokrat je na vrsti testo. Za katero jed, se sprašujete? Ne, ne bo pica, pa tudi štruce kruha ne bomo pekli. Osredotočili se bomo na sladice, katerih testo vsebuje maslo, saj smo našli izjemno prebrisan trik, ki bo za vedno spremenil način, kako med pripravo ravnate s kocko masla.

Recepti za krhko testo pogosto vsebujejo obilico masla, bodisi pečemo pito, piškote ali rogljičke, navadno zahtevajo, da ga med ostale sestavine dodamo v koščkih in nato vse skupaj z gnetenjem poenotimo v gladko teksturo. Navodila navadno upoštevamo tako, da iz hladilnika vzamemo kocko te strjene mlečne maščobe in jo nato z rokami oziroma prsti na hitro zdrobimo skupaj z moko, da dobimo drobtinasto strukturo. Poskusite še tako, kot vam priporočamo tokrat.

Maslo bomo pred peko namreč zamrznili. Pravzaprav bomo imeli odslej v zamrzovalniku na zalogi vedno vsaj eno kocko – za primere, ko nam zadišijo krhke sladice. Ko se bomo lotili peke, bomo potrebno količino masla naribali s pomočjo strgalnika in tako dobili nekakšno ledeno masleno ribano kašo. Ko po receptu nastopi čas, da v posodo dodamo maslo, kupček stresemo med ostale sestavine.

Na ta način bo maslo, ko ga dodamo v testo, ravno prave temperature, hkrati pa se nam ne bo lepilo po rokah in prehitro topilo. Testo bo bolj poenoteno. Upamo pa si trditi, da bo tale trik pošteno uporaben tudi za decembrsko peko piškotov. Ta je že skoraj pred vrati!

Preberite še: Pravila priprave dobrih mlincev

Fotografija: Kerkez/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana