Odprta Kuhinja

Štrudljev koktajl, ki bo navdušil na domači novoletni zabavi

Foto: Sonja Ravbar
Odpri galerijo
A+   A-
Sila preprost, hkrati pa čisto poseben. Bi si mislili, da ima koktajl lahko okus po štrudlju?

Prav znamenitost Tjaše Vede in Blaža Mikuljana, dvojca, ki je z nami že dolga leta. Spoznali smo se, ko sta začenjala kot blogerja, bila je velika noč – in od tedaj ni minil praznik, da se ne bi nanju zanesli za recepte, ki so vedno taki, da jih znamo vsi ponoviti, hkrati pa nekaj drugačnega, boljšega. Za naš zadnji letošnji meni sta prispevala božanski koktajl, s katerim vam želimo povedati tole: včasih je treba uživati brez slabe vesti!

Sestavine

  • 500 ml jabolčnega soka, 300 ml likerja Malibu
  • 4 klinčki, 2 ščepca cimeta

Priprava

  1. Jabolčni sok prelijemo v lonec in ga segrevamo skoraj do vrelišča, nato ga zmešamo s predpisano količino likerja Malibu. Po dosedanjih izkušnjah večini ljudi najbolj ugaja mešanica 3 : 5 (malibu: jabolčni sok), razmerje pa je seveda prilagodljivo.
  2. Dodamo cimet in klinčke, potem pa le še postrežemo. Lahko v kozarcu, na pogled še lepše pa bo v izdolbenem jabolku, pri čemer je treba paziti, da ne dolbemo pregloboko in da muha ne odleti, saj bo takšna kupica močno puščala. Jabolka premažemo z limonovim sokom, da ne porjavijo.
  3. Povsem dovolj učinkovita pa je tudi jabolčna dekoracija, če koktajl postrežemo v kozarcu: lepo manjše jabolko narežemo na tanke rezine, ga premažemo z limonovim sokom in z modelčkom za piškote izrežemo srednji del, recimo v obliki zvezdice. Če dodamo še palčko cimeta kasija, bo videz imeniten!

image_alt
Snežene krogle: koktajl, ki bo te praznike največji hit

Onaplus.si: Kako varne in zdrave so školjke?

 

Datum Objave: 28.12.2023 ob 06:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.