10-minutne kremne testenine z neobičajno sestavino za hitro kosilo

Gre za nadvse preprosto pašto, ki navdušuje predvsem zato, ker je tako kremasta. Ne, tokrat v njej ni smetane, pač pa sestavina, ki jo redko pripišemo omakam. Uporabili bomo namreč grški jogurt, ki bo pričaral naravnost žametno teksturo.

Smo že omenili, da ne bo potrebno umazati niti ene ponve? Sliši se nemogoče, a največja prednost jogurtove omake je ta, da nam je ni treba kuhati. Vse sestavine zanjo namreč zmešamo kar v blenderju, nato pa omako primešamo še vročim na zob kuhanim testeninam. Vse skupaj se bo krasno povezalo in kosilo je na mizi. V manj kot desetih minutah. 

Sestavine

  • 3 velike limone
  • 50 g parmezana
  • šopek svežega peteršilja
  • 500 g testenin (priporočamo fettuccine)
  • 420 g grškega jogurta
  • 3 stroki česna
  • 3 velike žlice oljčnega olja
  • 1 čajna žlička sveže mletega črnega popra
  • pol čajne žličke soli

Priprava

1. Na štedilniku zavrite slano vodo in vanjo vrzite testenine. Medtem v blender naribajte lupinico treh limon in nato vlijte še njihov sok. Dodajte riban parmezan in šopek peteršilja. V blender vlijte še grški jogurt, oljčno olje, dodajte še česen, poper in sol.

2. Vse skupaj miksajte približno dve minuti, da se sestavine povežejo v enotno žametno teksturo.

3. Ko so testenine kuhane, jih odcedite in vrnite v lonec. Prelijte z omako in dobro premešajte, da se omaka razporedi. Omaka bo najprej videti precej redka, ko se bo parmezan malce stopil, pa se bo čudovito oprijela testenin. Servirajte in okrasite z vejico peteršilja.

Namig: Ko boste prvič kuhali, uporabite najprej le sok ene limone, nato ga dodajajte po okusu, da vam ne bo omaka preveč kisla.
Preberite še: Tedenski jedilnik: hitro in enostavno kuhanje

Fotografija: OksanaKiian/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed