
Če ima še kakšna druga hrana moč sprožiti spomine, kot je obveljalo za magdalenice, potem je to kruh. Ti recepti so pisali nove zgodbe.
Verjetno ga v naših krajih ni bolj kultnega, kot je domač rženi hlebec. Tako veliko ljudi nam je reklo, da vse življenje iščejo natančno tisti vonj in okus, ki so ga kot otroci izkusili pri babici, ko je v roke vzela velik domač hlebec, zarezala in namazala z zaseko, maslom, obložila s smetano, pobrano z mleka …
Rženi hlebec: kruh, ki dolgo ostane svež
Pot do ponosa je pri tem hlebčku razmeroma kratka, saj je priprava dokaj preprosta, rezultat pa sočen rženi kruh, ki dolgo ostane svež. Zaradi začimb in medu, pa tudi zaradi same rži ima značilni okus, ki je kot nalašč za ob bok enolončnicam, namazom ali dobremu maslu.
Mlečne banane: najbolj puhast kruh za počitniški zajtrk
To je jutranja nežnost. Pri počitniškem zajtrku puhast beli kruh nikakor ne sme manjkati – je namreč odličen pajdaš jajcem ter vsem sladkim, mlečnim in mesnim namazom.
Klasike z Urško Fartelj: domače lepinje
Tiste prave bosanske z velikimi luknjami. Takšne malo žilave in zelo mehke, predstavlja svoj tokratni izziv Urška.