Odprta Kuhinja

5 večnih uspešnic slovenskih miz

Gosta piščančja obara (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Ob začetku novega leta se vedno ozremo nazaj, da pogledamo, s katerimi recepti smo vas najbolj navdušili. Zelo preprosto je – na prvem mestu so večne klasike.

Včasih se nam zdi, da nekatere jedi pogrevamo v nedogled, a se vedno izkaže, da bi brez krožnika dobrega golaža, obare ali preprostih bučkinih polpetov preprosto izgubili vaše zanimanje. Tako vedno poiščemo kakšen detajl, začimbo ali tehniko, ki to vsakodnevno enolončnico, prilogo ali mesni dodatek prikažejo v novi luči.

Hvala, da nas spremljate in kuhate z nami!

Med jedmi na žlico, ki si jih radi kuhamo v hladnejšem delu leta, zagotovo kraljuje piščančja obara. Tokrat naj bo zares gosta in krepčilna, da odžene prehlad, otožnost ali kar sleherno slabo misel.

image_alt
Gosta piščančja obara (VIDEO)

Kaj dobimo, ko križamo segedin s kislo repo? Božansko kosilo, ki še kako tekne v hladnih zimskih dneh.

image_alt
Dušena kisla repa, pripravljena kot segedin

Gostilna Francl, ki je že štirikrat zapored prejela Michelinovo priporočilo, je ena od tistih v Sloveniji, ki daleč naokoli slovijo po ocvrtem piščancu. In vodja gostilne, mladi Sebastjan Grobelšek, nam je z veseljem narekoval recept za to jed.

image_alt
Ocvrt piščanec: recept iz celjske gostilne, ki slovi po tej jedi

Izvedba vsebuje mešanico govejega in svinjskega mesa (vsaka enolončnica je boljša, če vanjo stopi prase), za osnovo pa sta Tjaša in Blaž pripravila čebulno kremo.

image_alt
Golaž, kot ga še ne poznate

Ker vemo, kako zelo so vam ti polpeti pri srcu, se vsako leto potrudimo, da si izmislimo nekaj novega v pripravi te zelenjavne priloge ali prigrizka. Lansko poletje smo za namig pokukali k svetovno priznani televizijski kuharici Donni Hay.

image_alt
Bučkini polpeti: nov recept, ki vas bo navdušil (VIDEO)

 

Datum Objave: 2.1.2024 ob 08:01

Več iz te teme:

obarakisla repaocvrti piščanecgolažbučkini polpeti

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja