5 večnih uspešnic slovenskih miz
Včasih se nam zdi, da nekatere jedi pogrevamo v nedogled, a se vedno izkaže, da bi brez krožnika dobrega golaža, obare ali preprostih bučkinih polpetov preprosto izgubili vaše zanimanje. Tako vedno poiščemo kakšen detajl, začimbo ali tehniko, ki to vsakodnevno enolončnico, prilogo ali mesni dodatek prikažejo v novi luči.
Hvala, da nas spremljate in kuhate z nami!
Med jedmi na žlico, ki si jih radi kuhamo v hladnejšem delu leta, zagotovo kraljuje piščančja obara. Tokrat naj bo zares gosta in krepčilna, da odžene prehlad, otožnost ali kar sleherno slabo misel.
Kaj dobimo, ko križamo segedin s kislo repo? Božansko kosilo, ki še kako tekne v hladnih zimskih dneh.
Gostilna Francl, ki je že štirikrat zapored prejela Michelinovo priporočilo, je ena od tistih v Sloveniji, ki daleč naokoli slovijo po ocvrtem piščancu. In vodja gostilne, mladi Sebastjan Grobelšek, nam je z veseljem narekoval recept za to jed.
Izvedba vsebuje mešanico govejega in svinjskega mesa (vsaka enolončnica je boljša, če vanjo stopi prase), za osnovo pa sta Tjaša in Blaž pripravila čebulno kremo.
Ker vemo, kako zelo so vam ti polpeti pri srcu, se vsako leto potrudimo, da si izmislimo nekaj novega v pripravi te zelenjavne priloge ali prigrizka. Lansko poletje smo za namig pokukali k svetovno priznani televizijski kuharici Donni Hay.