Biskvit z jabolčno čežano in orehi
Odpri galerijo
A+ A-
Ponovno je čas, da pokukamo k pecivom iz pekača. Večinoma gre za preproste dobrote, ki hitro potešijo celo mizo. Tak je tudi tale biskvit.
Na videz ni nič posebnega, je pa zato na ugriz pravi spektakel. Biskvit je rahel in sočen, saj čisto jesensko vsebuje jabolčno čežano, koščki orehov v njem pa hrustljavo nagradijo vsak ugriz. Okuse zaokroži prijetno kiselkast in osvežilen premaz iz kremnega sira.
Sestavine
- 4 večja jabolka (približno 600 g)
Biskvit
- 320 g bele pšenične moke
- žlička pecilnega praška
- žlička sode bikarbone
- 2 žlički cimeta
- 2 jajci
- 170 ml olja
- 150 g sladkorja
- 80 g rjavega sladkorja
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 3/4 žličke soli
- 100 g grobo sesekljanih orehov
Premaz
- 100 g kremnega sira
- 80 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
Priprava
- Jabolka olupimo, razčetverimo in odstranimo peščišča. Narežemo jih na kocke, stresemo v kozico in prilijemo toliko vode, da prekrije dno. Kuhamo, da se povsem zmehčajo, nato jih pretlačimo v čežano. Pustimo jo, da se dobro ohladi.
- Biskvit: suhe sestavine zmešamo v eni posodi, mokre z jabolčno čežano pa v drugi. Mokre nato primešamo k suhim.
- Vmešamo grobo sesekljane orehe in vlijemo v pekač, velik približno 35 x 20 cm.
- Biskvit pečemo 30–40 minut pri 180 stopinjah. Po peki ga pustimo, da se ohladi.
- Za premaz naj bosta kremni sir in maslo sobne temperature. Z električnim mešalnikom ju zmešamo skupaj s sladkorjem v prahu. Dobljeno kremo namažemo po ohlajenem biskvitu.
Priporočamo še: Bučna juha s kokosovim mlekom (VIDEO)
Datum Objave: 28.9.2024 ob 06:09