Božanska rižota s pečeno bučo

Lahka priprava in barvit končni videz, ki kar vabi, da se zakopljemo vanjo.

Sestavine

– 300 g riža za rižote
– 600 g težka buča hokaido
– 1 čebula
– 3 žlice masla
– 7,5 dl zelenjavne jušne osnove
– 60 g naribanega parmezana
– sol, poper, žajbelj

Ne spreglejte: VIDEO: Najboljše skutne rezine s hruškami po receptu Leaneen

Priprava

1. Pečico segrejte na 175 stopinj.

2. Bučo izdolbite, odstranite peške, meso pa narežite na manjše koščke, zavijte v aluminijevo folijo in v pečici pecite pol ure.

3. Vmes na žlici masla prepražite nasekljano čebulo, dodajte riž, in ko postekleni, postopoma prilivajte jušno osnovo. Večkrat premešajte. Riž bo načeloma kuhan, ko bo popil vso tekočino.

4. Deset minut pred koncem pazljivo dodajte bučno meso. Pred postrežbo vmešajte še preostalo maslo ter parmezan, solite in poprajte.

5. Rižoto lahko postrežete v izdolbeni buči. To prej pogrejte: na peki papirju jo za približno 15 minut postavite v pečico, ogreto na 120 stopinj. Okrasite z žajbljevimi listi.

Priporočamo še: Iz nove knjige Tasty sladice: 12 idej za zaključevanje pit

Fotografija: Getty Images

Na Delo in dom: Vse o kisanju zelja in repe
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed