Božanske kostanjeve kroglice

Tako lepe in okusne kot tartufi iz najdražje čokoladnice.

Sestavine

– 300 g skuhanega in olupljenega kostanja
– 200 g zmletih piškotov
– 150 g čokolade
– 100 g marcipana
– 70 g masla
– žlica ruma
– 4 žlice kakava v prahu (ali mrvice, krokant, zmleti oreščki)

Priprava

1. Čokolado in maslo raztopimo nad vodno kopeljo.
2. Kostanj pretlačimo in ga zmešamo z zmletimi piškoti, marcipanom, prilijemo čokolado in rum ter vse skupaj dobro premešamo.
3. Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kakavu v prahu, nato pa jih postavimo v hladilnik, da se strdijo.

Namig: Kroglice lahko naredimo tudi brez piškotov, te pa nadomestimo z večjo količino kostanja.

Preberite še: Trije triki Marthe Stewart, s katerimi bo lupljenje kostanja lažje

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana