Božanski šarkelj z jagodami in čokolado
Odpri galerijo
A+ A-
Preprost recept za veliko užitka ob skodelici kave.
Sestavine
Uporabite pekač za šarkelj premera 21 cm.
- 200 g moke
- žlička pecilnega praška
- 70 g masla sobne temperature
- 80 g sladkorja
- zavitek vaniljev sladkor
- jajce
- 0,5 dl sladke smetane
- žlica olja
- 0,5 dl mleka
- 70 g temne čokolade (narezane na koščke)
- 50 g jagod (narezanih na majhne koščke)
Priprava
1. Pekač namastimo z maslom in posujemo z drobtinami.
2. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.
3. V posodi zmešamo moko in pecilni prašek in postavimo na stran.
4. Z mešalnikom penasto stepemo maslo, sladkor in vaniljev sladkor. Posebej ročno dobro zmešamo jajce, sladko smetano (nestepeno), olje in mleko. Prelijemo k maslu, premešamo (z mešalnikom) in počasi dodamo še moko. Na hitro z žlico vmešamo še koščke čokolade in jagod.
5. Nadevamo v pekač in pečemo 45–50 minut. Po potrebi pokrijemo s folijo.
6. Ko je kolač pečen, naj še nekaj minut počiva, nato ga previdno vzamemo iz modla (je namreč zelo rahel).
Namig: Če boste uporabili zamrznjene jagode, jih ne ne odmrzujete, kar zamrznjene previdno narežemo na koščke.
Priporočamo tudi: Redkvice iz ponve bodo vaša najljubša pomladna priloga
Peče in fotografira Ana Bulat
Datum Objave: 12.5.2021 ob 07:05