Odprta Kuhinja

Edinstvena ideja za prigrizek: polentin čips

Odpri galerijo
A+   A-
Zavzemanje za trajnostno ravnanje z živili je ključnega pomena, saj lahko vsak od nas s svojimi dejanji prispeva k zmanjšanju količine odpadne hrane. Zato smo v okviru projekta Hrana na dobri poti pripravili nekaj preprostih in okusnih receptov, kjer uporabimo sestavine, ki jih imamo doma, ter tako pomagajo preprečevati nepotrebno zapravljanje hrane.

Sestavine (za 2 porciji):

  • 400 g kuhane polente, ostanek iz hladilnika
  • 3 žlice olivnega olja, BIO Natura
  • ¼ pesti svežega peteršilja, nasekljanega
  • 1/6 čajne žličke rožmarina
  • 1 čajna žličke mediteranske začimbne mešanice
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • ¼ čajne žličke popra
  • 50 g parmezana, naribanega
  • feta polivka, za serviranje

Priprava:

  • Pečico predhodno segrejemo na 180 °C in nastavimo na ventilacijski način. Pripravimo pravokotni pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko.
  • Kuhano polento vzamemo iz hladilnika in jo razrežemo na palčke debeline 1 cm in dolžine 5-6 cm. Vso polento razrežemo na čim bolj enake trakce.
  • Nato pripravimo začimbno mešanico, s katero bomo premazali polentin čips. V skodelico dodamo olivno olje, nasekljan svež peteršilj, rožmarin, mediteransko začimbno mešanico, česen v prahu, poper in nariban parmezan. Vse skupaj dobro zmešamo in postavimo na stran.
  • Na trakce narezano polento položimo na pekač in jo s pomočjo kuhinjskega čopiča premažemo s pripravljeno začimbno mešanico.
  • Pekač s polentinimi palčkami postavimo v pečico za 30 minut. Po 15 minutah pečenja palčke obrnemo, da se lepo zapečejo iz vseh strani.
  • Med pečenjem pripravimo feta omako za serviranje. Recept najdeš v knjigi Kuhajmo okusno.
  • Ko so polentine palčke pečene, jih tako serviramo s pripravljeno feta omako in samo še uživamo v vsakem grižljaju.

Vse sestavine za pripravo teh okusnih jedi lahko najdete v vaši najbližji HOFERjevi trgovini. S kuhanjem po tem receptu boste prispevali k zmanjšanju količine odpadne hrane ter hkrati uživali v odlični hrani.

 

Preberite tudi: 

Zajtrk piškot s sladkim krompirjem in borovnicami

Ajdov puding brez kuhanja

Hitro pripravljen jajčni namaz za vse priložnosti

Jajčni mafini z brokolijem in feto

Kot bi jo pripravila babica: zelo okusna piščančja juha


Naročnik oglasne vsebine je HOFER

Datum Objave: 16.11.2023 ob 07:11

Več iz te teme:

receptHoferHrana na dobri potipolentin čas

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja