Edinstvena ideja za prigrizek: polentin čips

Zavzemanje za trajnostno ravnanje z živili je ključnega pomena, saj lahko vsak od nas s svojimi dejanji prispeva k zmanjšanju količine odpadne hrane. Zato smo v okviru projekta Hrana na dobri poti pripravili nekaj preprostih in okusnih receptov, kjer uporabimo sestavine, ki jih imamo doma, ter tako pomagajo preprečevati nepotrebno zapravljanje hrane.

Sestavine (za 2 porciji):

  • 400 g kuhane polente, ostanek iz hladilnika
  • 3 žlice olivnega olja, BIO Natura
  • ¼ pesti svežega peteršilja, nasekljanega
  • 1/6 čajne žličke rožmarina
  • 1 čajna žličke mediteranske začimbne mešanice
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • ¼ čajne žličke popra
  • 50 g parmezana, naribanega
  • feta polivka, za serviranje

Priprava:

  • Pečico predhodno segrejemo na 180 °C in nastavimo na ventilacijski način. Pripravimo pravokotni pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko.
  • Kuhano polento vzamemo iz hladilnika in jo razrežemo na palčke debeline 1 cm in dolžine 5-6 cm. Vso polento razrežemo na čim bolj enake trakce.
  • Nato pripravimo začimbno mešanico, s katero bomo premazali polentin čips. V skodelico dodamo olivno olje, nasekljan svež peteršilj, rožmarin, mediteransko začimbno mešanico, česen v prahu, poper in nariban parmezan. Vse skupaj dobro zmešamo in postavimo na stran.
  • Na trakce narezano polento položimo na pekač in jo s pomočjo kuhinjskega čopiča premažemo s pripravljeno začimbno mešanico.
  • Pekač s polentinimi palčkami postavimo v pečico za 30 minut. Po 15 minutah pečenja palčke obrnemo, da se lepo zapečejo iz vseh strani.
  • Med pečenjem pripravimo feta omako za serviranje. Recept najdeš v knjigi Kuhajmo okusno.
  • Ko so polentine palčke pečene, jih tako serviramo s pripravljeno feta omako in samo še uživamo v vsakem grižljaju.

Vse sestavine za pripravo teh okusnih jedi lahko najdete v vaši najbližji HOFERjevi trgovini. S kuhanjem po tem receptu boste prispevali k zmanjšanju količine odpadne hrane ter hkrati uživali v odlični hrani.

Preberite tudi:

Zajtrk piškot s sladkim krompirjem in borovnicami

Ajdov puding brez kuhanja

Hitro pripravljen jajčni namaz za vse priložnosti

Jajčni mafini z brokolijem in feto

Kot bi jo pripravila babica: zelo okusna piščančja juha

Naročnik oglasne vsebine je HOFER

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana