Odprta Kuhinja

Brzinsko kosilo po italijanskem receptu, ki se mu je nemogoče upreti

Vitaliy Krivchikov/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Če ste ljubitelji testenin cacio e pepe, boste nad jedjo navdušeni. Tokrat z njoki.


Cele dneve iščemo ideje za okusne jedi in na srečo nam še ni zmanjkalo pravih zamisli. Tokrat so nas navdihnile visoke cene živil, za katere se zdi, da iz dneva v dan dosegajo nove višave. A brez skrbi, današnje kosilo nikakor ne bo dolgočasno. Pravzaprav bomo z njim odpotovali v Rim, od koder recept izvira. In čeprav bomo za vse skupaj potrebovali le štiri sestavine, bodo brbončice navdušene.

Najverjetneje imate vse potrebno že doma. Pri roki moramo imeti le njoke, maslo, sir pecorino in poper. Pripravili bomo namreč cacio e pepe, kar po italijansko pomeni sir in poper. Za močno aromo bo poskrbel sir, poper pa bo dodal malce pikantnosti.

Kosilo je pripravljeno izjemno hitro, če želimo, pa ga seveda lahko tudi malce zakompliciramo. Njoke lahko po tem receptu naredimo sami in tako poskrbimo še za dodaten razlog, da bodo tisti, ki bodo jed poskusili, naravnost navdušeni. V skrajni sili pa jih lahko zamenjamo s testeninami.

Njoki cacio e pepe



  • 300 g njokov

  • 2 žlici masla

  • 60 g naribanega sira pecorino

  • 2 čajni žlički mletega popra

  • 200 ml vode, v kateri smo kuhali njoke


Priprava


1. Njoke skuhamo v slani vodi. Nato jih odcedimo, za približno kozarec tekočine, v kateri so se kuhali, pa prihranimo za kasneje.

2. V veliki ponvi stopimo maslo in dodamo njoke. Na jed dodamo sir, poper in 150 ml vode, v kateri so se kuhali njoki. Vse skupaj dobro premešamo.

3. Dodamo še ostalo tekočino in po okusu dodatno začinimo s soljo in poprom. Pa dober tek!
Preberite še: Tedenski jedilnik: 5 idej za preprosto in poceni kuharijo

Fotografija: Vitaliy Krivchikov/Getty Images
Datum Objave: 19.6.2023 ob 09:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj