Bučkin ragu, s katerim boste obogatili poletna kosila
Odpri galerijo
A+ A-
Priročna omaka, s katero prelijemo testenine, njoke ali zrezke, odlično pa se obnese tudi kot nadomestek klasične paradižnikove mezge na pici in v lazanji.
Priporočamo tudi: Bučke: 40 receptov za glavne jedi, priloge, prigrizke, shranke in sladice
Bučkin ragu
- 4 bučke
- korenček
- 2 stebli zelene
- čebula
- oljčno olje
- vino po okusu
- 700 ml paradižnikove mezge
- sol in poper
Priprava
1. Bučke in korenček očistimo in ju narežemo na zelo majhne kocke. Čebulo drobno nasekljamo. Stebla zelene olupimo in narežemo na majhne kocke.
2. V večjo ponev damo 3 žlice oljčnega olja, dodamo čebulo, zeleno in korenček in pražimo 5 minut. Nato zmanjšamo ogenj in pustimo, da se kuha še 10 minut.
3. Dodamo še bučke in vino ter občasno pomešamo. Ko se tekočina pokuha, dodamo paradižnikovo mezgo. Začinimo s soljo in poprom, posodo pokrijemo in na najmanjšem ognju kuhamo še kakšnih 40 minut. Omaka mora postati gosta. Vmes občasno pomešamo.
Priporočamo še: Hitre bučkine krpice: moja poletna obsesija
Naslovna fotografija: kieferpix/Getty Images
Datum Objave: 23.6.2022 ob 11:06