Odprta Kuhinja

Hitre bučkine krpice: moja poletna obsesija

Krpice s pestom iz bučk
Odpri galerijo
A+   A-
Ena tistih jedi, ki so nared v dvajsetih minutah. Skoraj brez kuhe in skoraj brez umazanih loncev. Krasno za poleti, kajne?



Še vedno je čas bučk, naše priljubljene zelenjave, ki jo moramo nekako porabiti. Našli smo recept za juho številka ena, jih polnili in pekli na paradižniku in naredili božanske zvitke z mletim mesom, tokrat pa so na vrsti krpice, ki jih ponavadi pripravljamo s sladkim zeljem. Kuhane testenine smo pomešali v kremast in dišeč bučkin pesto, ki ga lahko tudi pogrejete, ko so dnevi deževni in je malce hladneje.

Krpice s pestom iz bučk, hitra poletna jed.
Krpice s pestom iz bučk, hitra poletna jed.

Krpice s pestom iz bučk


Za 4 osebe.

  • 400 g krpic


Pesto

  • 300 g bučk (očiščenih semen)

  • 70 g popraženih pinjol

  • velik šop bazilike

  • 70 g oljčnega olja

  • 3 veliki stroki česna

  • sok pol limone

  • 70 g parmezana

  • začimbe: muškatni orešček, kajenski poper in sol


Dodatno

  • 10 suhih paradižnikov iz oljčnega olja

  • žlica oljčnega olja


Priprava


1. Vodo zavremo, jo posolimo in dodamo krpice, ki se kuhajo približno 10 minut oziroma po navodilih na embalaži.

2. V sekljalnik stresemo vse ostale sestavine in zmiksamo v pesto.

3. Topla različica omake: suhe paradižnike narežemo na majhne koščke in jih malce popražimo na olju. Dodamo pesto in vse skupaj pogrejemo. Ko so testenine nared, jih primešamo v ponev s pestom. Dodamo še pol zajemalke vode, v kateri so se kuhale krpice. Po potrebi dosolimo in začinimo.

4. Hladna različica: pesto damo v globoko skledo in primešamo odcejene testenine. Dodamo še nasekljan posušen paradižnik in pomešamo. Po potrebi dosolimo in začinimo.
Namig: Pesto lahko hranite v hladilniku približno 3 do 5 dni. Primešate ga lahko solatam, pečenemu krompirju, rižotam ...

Priporočamo še: Preprosta formula za palačinke, ki si jo je enostavno zapomniti

Morda vas zanima: Nad osje pike s hladnimi obkladki
Datum Objave: 6.8.2020 ob 17:08

Več iz te teme:

testeninebrezmesne jedibučkepestokrpice

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.