Bučkin ragu, s katerim boste obogatili poletna kosila

Priročna omaka, s katero prelijemo testenine, njoke ali zrezke, odlično pa se obnese tudi kot nadomestek klasične paradižnikove mezge na pici in v lazanji.

Bučkin ragu je brezmesna različica priljubljene mesne omake, ki je hitreje nared in se v vročih poletnih dneh veliko bolj prileže. Zelenjava jo naredi bolj svežo in lahkotno, ker pa se jed skuha po podobnih načelih, kot bi se lotili denimo govedine, dosežemo tudi pravo gostoto in globino okusa. Tako pripravljen ragu prelijte čez testenine, z njim obložite hrustljavo popečene kruhke, v njem poširajte jajca na oko … Možnosti je pravzaprav neskončno. Dober tek!

Priporočamo tudi: Bučke: 40 receptov za glavne jedi, priloge, prigrizke, shranke in sladice

Bučkin ragu

  • 4 bučke
  • korenček
  • 2 stebli zelene
  • čebula
  • oljčno olje
  • vino po okusu
  • 700 ml paradižnikove mezge
  • sol in poper

Priprava

1. Bučke in korenček očistimo in ju narežemo na zelo majhne kocke. Čebulo drobno nasekljamo. Stebla zelene olupimo in narežemo na majhne kocke.

2. V večjo ponev damo 3 žlice oljčnega olja, dodamo čebulo, zeleno in korenček in pražimo 5 minut. Nato zmanjšamo ogenj in pustimo, da se kuha še 10 minut.

3. Dodamo še bučke in vino ter občasno pomešamo. Ko se tekočina pokuha, dodamo paradižnikovo mezgo. Začinimo s soljo in poprom, posodo pokrijemo in na najmanjšem ognju kuhamo še kakšnih 40 minut. Omaka mora postati gosta. Vmes občasno pomešamo.

Priporočamo še: Hitre bučkine krpice: moja poletna obsesija

Naslovna fotografija: kieferpix/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed